Gradačac
0

Zatvoren Sajam šljive

FENA
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis.ba
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis.ba
Tradicionalnom Plavom noći, u Gradačcu je sinoć zatvoren 37. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive koji je u prethodna četiri dana posjetilo oko 25.000 ljudi iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja.

Na oko 13.000 kvadratnih metara otvorenog i zatvorenog sajamskog prostora svoje proizvode predstavilo je 250 izlagača iz BiH i zemalja regije.

Najboljim izlagačima su za kvalitet proizvoda dodijeljene 22 zlatne, 4 srebrene i 2 bronzane sajamske medalje, te dva posebna priznanja za doprinos u razvoju voćarstva i promociju novih proizvoda.

Tokom sajma održano je niz stručnih predavanja, okruglih stolova i prezentacija te susreti proizvođača sa stručnim radnicima i predstavnicima vlasti.

"Sajam je u potpunosti ispunio očekivanja. Iako se nalazimo u veoma teškoj godini za privređivanje izlagači i naši sponzori su našli interes da se predstave na Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajmu šljive", rekao je direktor gradačačkog Sajma Husein Topčagić.

Inače, ovogodišnji 37. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive, otvorio je premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović, a sajmište, između ostalih obišli su, bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić i dopredsjedavajući Doma naroda Parlametarne skupštine BiH Sulejman Tihić.