{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Štrajk Željeznica RS donio štetu Mittalu i željezarama

S
4.6.2011. u 10:18
0
4
Štrajk Željeznica RS donio štetu Mittalu i željezarama
0
Štrajk Željeznica RS donio štetu Mittalu i željezarama
Preduzeće "ArcelorMittal Prijedor" od Željeznica Republike Srpske i Vlade RS zatražit će konkretne poteze ukoliko štrajk željezničara dovede u pitanje saradnju ovog rudnika sa poslovnim partnerima, najavio je direktor kompanije Mladen Jelača.
"Štrajk u pitanje dovodi našu dnevnu isporuku željezne rude koja trenutno iznosi pet do šest hiljada tona, dok gubici u željezarama koje mi snabdijevamo mogu biti višestruko veći, dakle milionski", rekao je Jelača novinarima u Prijedoru.

On je naglasio da je novi štrajk željezničara za "ArcelorMittal Prijedor" još veći problem od prethodnog štrajka zato što rudnik sada ulazi u vrh proizvodnje kada su i obaveze prema kupcima maksimalne.

"Mi korektno ispunjavamo svoje obaveze prema ŽRS i ne bi trebalo da nas dovode u poziciju da stvaramo gubitke, da ne ispunjavamo planove i da ciklus proizvodnje stane", istakao je Jelača.

Svih šest sindikata u ŽRS juče je stupilo u štrajk od kojeg neće odsustati dok uprava ovog javnog predzeća ne ispuni sve elemente iz sporazuma postignutog 15. februara kojem je garant bila Vlada RS.

Osim neisplaćene tri plate i jednog toplog obroka u ovoj godini, te regresa za 2009. i 2010. godinu, radnici traže i utvrđivanje odgovornosti za teško stanje u ovom javnom preduzeću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: