Brojne optužbe
8

Stavovi Elona Muska izazvali pometnju na Twitteru: Zapravo, ja jesam socijalista

Klix.ba
Elon Musk
Elon Musk
Pokušaji Elona Muska da se deklariše kao socijalista dok u isto vrijeme ljude s političkim uvjerenjima opisuje kao "depresivne" na Twitteru su napravili pravu pometnju i naišli na ismijavanje. U isto vrijeme korisnici društvenih mreža iznijeli su dokaze o tome da je Musk zapravo kapitalista.

"Samoprozvani socijalisti su uglavnom depresivne osobe koje nemaju smisla za humor i koje pohađaju skupe fakultete", napisao je Elon Musk na Twitteru.

Na pitanje kako bi se onda on izjasnio, Musk je odgovorio kao socijalista što je na Twitteru izazvalo burne rasprave.

Korisnici Twittera poručili su Musku da je korporarista i iznijeli brojne primjere koji dokazuju da su njegovi potezi u suprotnosti sa socijalizmom.

"Socijalista koji šalje skupe automobile u svemir. Ljudi će reći da imaš smisla za humor i dijelim njihove mišljenje, jer je ovo najsmješnija stvar koju sam pročitao u posljednje vrijeme", jedan je od brojnih komentara.

Elon Musk je odgovorio da nije stvari u borbi socijalizma protiv kapitalizma, već u izbjegavanju monopola koji ograničava slobodu ljudi.

"Zapravo, ja jesam socijalista. S tim da nisam socijalista koji mijenja resurse od najproduktivnijih do najmanje produktivnih pretvarajući se da čini dobro, a istovremeno uzrokuje štetu. Pravi socijalizam traži najveće dobro za sve", poručio je Musk.