Startupi
18

Uspješno završen treći BIZOO Startup Safari

Klix.ba
U periodu od 3. do 7. novembra 2014. godine održan je treći BIZOO Startup Safari – Business Edition.

Za 12 odabranih učesnika BIZOO Safari je bio prilika da upoznaju direktore i zaposlenike kompanija koje bilježe uspjeh na bosanskohercegovačkom tržištu, te da saznaju šta zaista u praksi znači voditi biznis.

BIZOO Startup Safari je predstavljao interakciju i povezivanje učesnika i uspješnih kompanija sa područja čitave BiH. Tokom pet dana trajanja Safarija, učesnici su posjetili 11 kompanija iz Sarajeva, Mostara, Banje Luke i Brčkog.

Predstavnici kompanija su upoznali učesnike sa vlastitim pričama koje su formirale njihov uspjeh, te predstavili svoje proizvode i modele poslovanja. Kompanije koje su bile odredišta BIZOO Safarija u sklopu ove jedinstvene poslovne avanture su: Intera Tehnološki Park, Degoridan, Via Media, Modamo, Firma d.o.o., Deseen, Alfaterm, JP Komunalno Brčko d.o.o., Centar za održivi razvoj – COR, PRONI Brčko i Sarajevo osiguranje - Podružnica Banja Luka. BIZOO Startup Safari je omogućila velikodušna podrška američkog naroda putem Američke ambasade u Sarajevu.

Prvi BIZOO Safari je održan u januaru a drugi u junu 2014.godine. U fokusu prvog Safarija su bili mladi ljudi iz IT i ICT sektora, dok je tokom drugog BIZOO Safarija fokus stavljen na dizajnere, freelancere i studente koji se bave grafičkim i produkt dizajnom.