Startupi
121

Realizovane prve investicije u BIZOO Akcelerator programu

Klix.ba
(Foto: Vanja Čerimagić)
Nakon uspješne godine dana rada, tri okončana ciklusa i dvije investicije, BIZOO Akcelerator programotvara prijave za učešće u četvrtom ciklusu.

Godinu dana uspješnog rada Business Innovation Zoo – BIZOO je obilježeno sinoću prostorijama HUB387 u Sarajevu, na velikom Demo Danu, gdje su se najbolji učesnici trećeg ciklusa BIZOO Akcelerator programa predstavili investitorima iz BIZOO Angel Network (BAN). Događaj je ugostio i najuspješnije startupe iz prvog i drugog ciklusa BIZOO Akceleratora.

Predsjednik BIZOO Angel Network, Edin Mehić je otvorio događaj sa najavom dvije investicije koje su realizovane u 2014. godini kao i planom za dalje djelovanje BAN-a i razvijanja startup scene u Bosni i Hercegovini. Događaju su prisustvovali investitori iz BiH i Evrope koji su saslušali prezentacije učesnika te razgovarali s njima o mogućnostima investiranja. Osam startup kompanija je prezentovalo svoje poslovne koncepte pred trinaest investitora koji su postavljali pitanja o poslovnom modelu, finansijama kao i prototipu.

BIZOO program je podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) putem projekta "Partnerstvo za inovacije" www.innovation.ba.

Na događaju je svečano otvoren i poziv za učešće na četvrtom ciklusu BIZOO Akcelerator programa namijenjenog svim startupima, timovima, malim i srednjim preduzećima (MSP). Prijavu je moguće izvršiti do 15. oktobra putem web stranice www.bizoo.ba .

BIZOO Akcelerator će tokom tri mjeseca programa, svim startupima polaznicima četvrtog ciklusa, osim vrhunskih mentora iz različitih oblasti obezbjediti kancelarijski prostor za rad, kao i pomoći pri kreiranju poslovne strategije i razvoja prototipa. Programom suizmeđu ostalog predviđeni i specijalističkitreninzi iz oblasti marketinga i prodaje, prikupljanja sredstava i outsorcinga.