Startupi
27

Program menadžer Googlea sutra otvara Startup Weekend Sarajevo

Klix.ba
Startup Weekend u saradnji sa Posao.ba i Projektom zapošljavanja mladih (YEP) Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), od 19. do 21. jula 2013. godine organizuje drugi po redu Startup Weekend Sarajevo, koji će se održati u prostorijama Kina Meeting Point.

Ovaj jedinstveni događaj predstavlja priliku za sve mlade ljude koji žele pokrenuti vlastiti biznis da se prijave i razviju svoje poslovne ideje.

Startup Weekend Sarajevo će ove godine ugostiti mentora koji dolazi iz Californije, iz sjedišta Googlea. Martin Omander je program menadžer u Googleu i dolazi prvi put u Sarajevo kako bi radio sa mladim ljudima koji žele lansirati IT startupe. Učesnici Startup Weekenda Sarajevo će imati priliku upoznati Martina i razgovarati sa njim o svojim poslovnim idejama. Martin će, pored svog mentorskog angažmana, održati i Google CodeLab radionicu usmjerenu na back-end developere.

Startup Weekend Sarajevo će ugostiti i svje prošlogodišnje pobjednike Printheos, koji će samo sedam dana nakon održavanja Startup Weekenda ići na specijalni trening program u Ameriku, tačnije u San Francisco. Posao.ba je sponzor avionske karte za San Francisco, dok je Blackbox VC sponzor trening programa.

Startup Weekend je mjesto gdje mladi poduzetnici, kao i potencijalni poduzetnici dolaze kako bi saznali da li su njihove ideje održive. U presjeku, polovina učesnika ima tehničku pozadinu, a ostala polovina poslovnu pozadinu.

Cilj Startup Weekenda Sarajevo je da okupi 100 mladih ljudi, studenata i onih koji su završili studije, koji su zainteresovani da pokrenu vlastite kompanije i steknu nova znanja i vještine. Učesnici se očekuju iz svih gradova u Bosni i Hercegovini, iz susjednih zemalja, kao i cijelog svijeta. Startup Weekend Sarajevo je otvoren za sve mlade ljude, neovisno o tome iz koje države dolaze. Osim u Bosni i Hercegovini, Startup Weekend će se održati u isto vrijeme i u Portugalu, Australiji, Meksiku, Americi, Kolumbiji i mnogim drugim zemljama.

Sve dodatne informacije se mogu naći ovdje. Broj mjesta je ograničen, a zainteresovani se mogu registrovati ovdje.