Startupi
41

Poziv za učešće u BIZOO Startup Safariju

Klix.ba
Drugi poziv za učešće u BIZOO Startup Safariju je otvoren danas, 24. marta 2014. a trajat će do 2. maja 2014.

BIZOO Startup Safari je specifično edukativno putovanje koje se dešava po drugi put. Zamišljen je kao stručna ekskurzija u četiri grada Bosne i Hercegovine koji će se održati u periodu od 19. do 24. maja 2014. godine.

Tokom šestodnevnog putovanja, dvanaest preduzetnika ili onih koji imaju potencijal da to postanu, će razmijeniti iskustva iz poslovanja sa deset uspješnih kompanija iz Bosne i Hercegovine.

Tema drugog BIZOO Startup Safarija je: dizajn. Osnova ideja ovog putovanja je da mladi preduzetnici, startupi i oni koji su zainteresirani za preduzetništvo upoznaju, razmijene iskustva i dobiju savjete od deset kompanija u državi, te da lično upoznaju direktore kompanija i dobiju savjete o tome kako pokrenuti i voditi vlastiti biznis na uspješan način iz sfere dizajna.

Svim učesnicima je obezbijeđen prijevoz, smještaj i hrana.

BIZOO Startup Safari projekat organizira Centar za zapošljavanje mladih – YES kojeg finansira Američka Ambasada u Bosni i Hercegovini. Ovom jedinstvenom putovanju se mogu priključiti svi mladi i preduzetni ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine. Zainteresirani za učešće na BIZOO Startup Safariju moraju popuniti online aplikacijski obrazac na websiteu www.safari.ba. Dvanaest najinteresantnijih aplikacija i osoba sa inovativnim poslovnim idejama će učestvovati u putovanju.

Događaj će početi sa okupljanjem u Sarajevu 19. maja odakle će se krenuti u ostala tri grada iz programa: Mostar, Banja Luka i Brčko. Mladi ambiciozni budući preduzetnici iz cijele BiH će doputovati nazad na mjesto sa kojeg su krenuli 24. maja u Sarajevu gdje će se rezimirati iskustva i znanja koja su stečena u toku putovanja na temu dizajna.

Više informacija o samom projektu i mogućnosti apliciranja te kako je izgledao prvi BIZOO Startup Safari se može pronaći na web stranici www.safari.ba.