Startupi
10

"#DevelopersArena" premašila očekivanja organizatora i učesnika

Klix.ba
Business Innovation Zoo (BIZOO) je zajedno sa HUB387 organizovao jednodnevnu konferenciju pod nazivom "#DevelopersArena", koja se održala u subotu 12. jula u prostorijama Academy387 u Bosmal City Centru. Konferenciji je prisustvovalo blizu 200 developera iz cijele BiH koji su došli da čuju interesantne govornike i panele.

Naglasak ove konferencije je bio na upoznavanju i praćenju globalnih IT trendova kao i na kreiranju dinamične i snažne IT zajednice u BiH. Organizatori su se složili da BiH IT društvo treba biti svjesno svojih internih problema te se udružiti u kreiranju zajednice koja bi osigurala slobodan protok informacija među developerima, freelancerima kao i kompanijama iz IT i ICT sektora.

Početak konferencije je obilježio govor gospodina Edina Mehića, osnivača BIZOO-a koji je pričao o tome kako je Silikonska dolina, koja je bila poznata po zlatu i hipijima, postala vodeća IT zajednica u cijelom svijetu.

“Nevjerovatan osjećaj je održati uvodni govor pred 200 inžinjera i to u subotu u 9 sati ujutro. Ova konferencija predstavlja odličnu energiju, otvorenost i spremnost da izgradimo najbolju kulturu i okruženje za inovacije i napredak u BiH,” izjavio je Edin Mehić.

Nakon uvodnog govora gospodina Mehića, uslijedio je niz odličnih prezentacija koje su vodili Admir Tuzović, Damir Zekić, Ferid Ajanović, Ceco Gaković i Fariz Saračević.

Nakon prezentacija su uslijedili tematski paneli u kojima su učestvovali mnogi ključni igrači i pokretači zajednice kao što su Edin Saračević, Edin Mehić, Enis Šahinović, Miro Svrtan, Boris Ostojić, Senad Uka, Muamer Ribica i mnogi drugi.

DevelopersArena je podržana od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) putem projekta Partnerstvo za Inovacije (www.innovation.ba).