{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"#DevelopersArena" premašila očekivanja organizatora i učesnika

14.7.2014. u 12:11
10
"#DevelopersArena" premašila očekivanja organizatora i učesnika
10
"#DevelopersArena" premašila očekivanja organizatora i učesnika
Business Innovation Zoo (BIZOO) je zajedno sa HUB387 organizovao jednodnevnu konferenciju pod nazivom "#DevelopersArena", koja se održala u subotu 12. jula u prostorijama Academy387 u Bosmal City Centru. Konferenciji je prisustvovalo blizu 200 developera iz cijele BiH koji su došli da čuju interesantne govornike i panele.
Naglasak ove konferencije je bio na upoznavanju i praćenju globalnih IT trendova kao i na kreiranju dinamične i snažne IT zajednice u BiH. Organizatori su se složili da BiH IT društvo treba biti svjesno svojih internih problema te se udružiti u kreiranju zajednice koja bi osigurala slobodan protok informacija među developerima, freelancerima kao i kompanijama iz IT i ICT sektora.

Početak konferencije je obilježio govor gospodina Edina Mehića, osnivača BIZOO-a koji je pričao o tome kako je Silikonska dolina, koja je bila poznata po zlatu i hipijima, postala vodeća IT zajednica u cijelom svijetu.

“Nevjerovatan osjećaj je održati uvodni govor pred 200 inžinjera i to u subotu u 9 sati ujutro. Ova konferencija predstavlja odličnu energiju, otvorenost i spremnost da izgradimo najbolju kulturu i okruženje za inovacije i napredak u BiH,” izjavio je Edin Mehić.

Nakon uvodnog govora gospodina Mehića, uslijedio je niz odličnih prezentacija koje su vodili Admir Tuzović, Damir Zekić, Ferid Ajanović, Ceco Gaković i Fariz Saračević.

Nakon prezentacija su uslijedili tematski paneli u kojima su učestvovali mnogi ključni igrači i pokretači zajednice kao što su Edin Saračević, Edin Mehić, Enis Šahinović, Miro Svrtan, Boris Ostojić, Senad Uka, Muamer Ribica i mnogi drugi.

DevelopersArena je podržana od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) putem projekta Partnerstvo za Inovacije (www.innovation.ba).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: