Startupi
1

#DevelopersArena, prva lokalna IT konferencija ove subote u HUB387

Klix.ba
Business Innovation Zoo (BIZOO) zajedno sa HUB387 će biti domaćin konferencije pod nazivom #DevelopersArena, koja će se održati u subotu 12. jula u prostorijama Academy387 u Bosmal City Centru.

DevelopersArena je jednodnevna konferencija koja će skupiti eminentne govornike iz lokalne IT zajednice s ciljem razmjene znanja o najnovijim tehnologijama i pravcu u kojem se kreće domaća, kao i svijetska IT scena.

"Kroz konkretne primjere iz prakse programera iz najuspješnijih lokalnih kompanija želimo da podstaknemo dijalog, te ubrzamo razvoj lokalne IT zajednice. Svakako se nadamo da ćemo inspirisati ljude da izađu iz svoje komfort zone i isprobaju ideje i vještine koje su imali prilike vidjeti i čuti na konferenciji" kaže Kenan Salihbegović, Evangelist HUB387.

"Pored lokalnih IT stručnjaka u pomoć nam dolaze i kolege iz Hrvatske kao i Amerike, dok ćemo preko Skype-a uključiti naše uspješne profesionalnce iz Berlina kako bi sa nama podijelili svoja iskustva." tvrdi Selma Šehić, Projekt Menadžerica BIZOO Akceleratora.

Iz IBM ureda u Washingtonu nam se pridružuje Fariz Saračević, koji će nas upoznati sa najnovijim trendovima iz "cloud" računarstva, dok će poseban dio konferencije biti posvećen mladim IT stručnjacima i studentima. Specijalni gosti iz Hrvatske će da podijele sa nama njihova iskustva oko okupljanja IT zajednice, te razne koristi koje su oni imali jačajući komunikaciju među kompanijama i pojedincima.

DevelopersArena je podržana od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) putem projekta Partnerstvo za Inovacije (www.innovation.ba).

Kotizacija za konferenciju je besplatna a detaljna Agenda sa govornicima i temama, kao i forma za registraciju, se može naći na slijedećem linku: http://www.hub387.com/public/dev-arena/index.html.

Više o organizatorima konferencije možete saznati na www.bizoo.ba I www.hub387.com