Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@caca. Posjetom inspektora agencije za veterinarstvo EU 2000. godine zabranjen je izvoz mesa i ostalih proizvoda zivotinjskog porjekla u zemlje EU a ne zemlje CEFTA, pogotovo ne zemlje poput Hrvatske i Srbije. Ovi prozvodi se mogu naci u ovim zemljama. Nedavno je potpisan i sporazum o izvozu u Tursku i sl. Dakle, potrebno je stvoriti zakonski okvir koji ce stimulisati izvoz i podizati konkurentnost nasih preduzeća (standardi i sl). Primjera je mnogo, u svakom slučaju treba krenuti od uzroka a ne posljedice. Pozdrav.
za neupucene: riba je jedini proizvod koji mozemo izvoziti! za neupucene: nebi ovolika frka bila iz srbije i hrvatske da \"glupi\" bosanci nisu zlatna koka! slazem se da treba da izvezemo koliko i uvezemo! ministar mi lici na neki tudji trgovinski lobi. zasto nije naveo u KM koliko smo izvezli a koliko uvezli (nazovimo stvari pravim imenom a ne satro uspjesna trgovinska sardanja jer smo za 1% izvezli vise u odnosu na proslu godinu!!!!)
@caca. Sta ima upucena Caco. Pitaj izvoznike ribe (Tropic, Blagaj) mogu li izvoziti \"nasu\" ribu, i to na trziste EU. Ovdje se i ne kaze da je robna razmjena bila dobra ali na ovaj nacin nece postati nimalo bolja, vec naprotiv. Hrvatska je izgradia autoput zaduzivanjem kod raznih finansijskih institucija. Zemlja sa najvećim spoljnim dugom u regionu. Toliko za upucene.
Ma usvajaj zakon...
za neupucene: bih ne moze izvoziti robu zivotinjskog porijekla nigdje! za neupucene: robna razmjena nije tako bajkovita kako kaze zirojevic. DEFICIT JE 9,5 milijardi KM! (najvise sa srbijom i hrvatskom) za neupucene: bosnaci i hercegovci izgradili hrvatski auto put a nemaju sta da jedu!
Apsolutno podrzavam ministra Zirojevica. Ovde je ocito jasno da politicki marginalsta Lijanovic koji je predlagac zakona, zeli zastiti svoju propalu mesnu industriju. Umjesto da predlozi zakon kojim bi se definisale mjere i akcije, kako bi nasi proizvodi postali konkurentni van tržišta BIH, on ovim fakticki gusi i ovo malo izvoza koji se postize. Dakle, predlazem svim izvoznicima koji ce dobiti nove namete (carine, blokade i dr) da se obrate gdinu Lijanovicu za nadoknadu. P.S. Ja cu i dalje jesti \"Neoplantu\"
Ne trabju nam nikavi zakoni, to treba uraditi po sistemu koliko hrvatska i srbija uvezu robe u BiH toliko robe iz BiH se uveze u Hrvatsku i srbiju.