Komentari (222)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pogana, smrdljiva SDA za lovu ce orobiti rodenu mater
The-beg tvoj mentalni sklop ne može dotaći više od mahanja zelenom zastavom sta god oni uradili... Takvi kao ti će opravdati sta god vladajuća partija uradila... Baš zbog takvi zgrada turisti dolaze u Sarajevo zbog Čaršije... Ti stvarno misliš da nekog ko dodje u Sarajevo interesuje BBI SCC Alta i slične arhitektonske nakaze Jel stvarno to misliš???
Dobar komentar, slazem se potpuno. Nikoga ne zanimaju stskleni scc-ovi toga ima gdje hoces.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
KOS pogani SDA genaral ce srusiti ako treba cijeli centar za svojih 10%
@zelenitermitiOUT, ugradio se i pvdje KOS-SDA tender efendija Ajnadžić sa svojih najmanje 10%. Kada će Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo završiti istragu oko mnogobrojnih i nezakonito provedenih javnih nabavki u Općini Centar? https://www.nasastranka.ba/anton-rajic-opcina-centar-krsi-zakon-o-javnim-nabavka
Bitno je zato da dzamije nicu ko gljive poslije kise. Doci ce opet komunizam pa ce i te dzamije vase porusiti, strpite se.
Koji gradjani sarajeva, sve sami dosljaci i papci. Ba-lije jedva docekale da istekne stogodisnja garancija za mnoge a-ugarske objekte, pa ih namjerno pustaju da propadnu da bi ih srusili, dok istovremeno svaku cenifu iz turskog perioda ponovo grade pod izgovorom da je to od velikog kulturno-istorijskog znacaja. Tako su i ono groblje ponovo iskopali i ponovo dzamije podigli koje su prije sto godina iz opravdanih razloga srusene.
zbog ostataka zelene vlasti u KS - preko noći je porušena ova zgrada. Sada je samo problem hoće li se natjerati nasilnik Rovčanin, da zida objekat, onakakav kakav je bio? Sada je na novoj vlasti!
Ono Rovčanin je nešto mnogo poznato???
Kakva korist od toga šta misle Sarajlije (namjerno NE građani sarajeva, jer se danas svaki pridošli papak naziva građaninom Sarajeva), kad su zgradu već srušili? Koga vi to zezate? urađeno je ono što su naumili, a sad kao nekog briga šta o tome misle ljudi....fuj...fuj...gadite mi se....
U samom centru grada, a u rusevnom stanju zaista nije nikome trebala. Vremenom i zbog atmosferilija i zbog neodrzavanja je postala nestabilna. Ne vidim nista lose u rusenju iste koja je mogla ugroziti neciji zivot usljed samostalnog urusenja.
Zgrada nije bila neki spomenik pa da je treba ocuvati. Iskreno, zao mi je sto je srusenja ali godina narusava izgled grada. Vec godina stoji takva, nicemu ne sluzi, niko je ne koristi. Arhitektura je napredovala i vjerujem da ce novo rjesenje biti uklopljeno u citav ambijent tog dijela grada.
@ssenssation Koji gradjani sarajeva, sve sami dosljaci i papci. Ba-lije jedva docekale da istekne stogodisnja garancija za mnoge a-ugarske objekte, pa ih namjerno pustaju da propadnu da bi ih srusili, dok istovremeno svaku cenifu iz turskog perioda ponovo grade pod izgovorom da je to od velikog kulturno-istorijskog znacaja. Tako su i ono groblje ponovo iskopali i ponovo dzamije podigli koje su prije sto godina iz opravdanih razloga srusene.
Puno ljepsih zgrada imamo iz tog perioda koje smo sacuvali. Ovo godina stoji u uzasnom stanju i bilo je vrijeme da se nesto uradi po ovom pitanju.
Naravno da mi nije drago sto je srusenja, ali obzirom da je bila u jako losem stanju, rusevnom i mogla ugroziti neciji zivot onda je ovo svakako najbolje rjesenje.
sta nas i sad pitaju, nisu nas pitali kad je trebalo, sad je gotovo...
Ne znam sta nekom smeta gradnja, pustite ljude da grade i rade
Do Afrike nema gadniji fasada u jednom glavnom gradu
Netreba se zamarati vec je srusena
Vec je kasno za misljene
Sramota me je, ja sam rođen u Sarajevu.
@mufaiali I treba da te bude sramota ....svi rodjeni u Sarajevu su vec odavno otisli ... sta ti cekas? Prava sarajevska raja ti je u Londonu, Minhenu, Briselu .... ovdje smo mi iz Gorazda, Konjica, Ustikoline ..... i nakon nas ce doci arapi , a i mi cemo kao i ti da se sjecamo Sarajeva sa nostalgijom ... samo buraz, ti si bas nostalgicar do PM :)