Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa dobro, ovim trendom rasta minimalne satnice, BiH bi trebala dostići evropski ekvivalent od 8.5 KM bruto za nekih 80 godina, nije loše.
eto gdje nas odvedoše
Stop novom zakonu o radu!...Jebemti, sto ne izadjoh na sindikalne proteste...
Zena mi radi 10 sati dnevno...sto znaci 80 sati mjesecno prekovremeno...vikende...praznike...i tako godinama...haj se pobuni....noga...od avega sto se promjenilo je to da su joj u firmi napravili raspored kad ko radi da zadovolje formu...i inspekciju...platu koju dobije otprilike je ekvivalent radu vikendom...praznicima...nocnim radom...stp znaci da cijeli mjesec djaba radi...jos je kod njih dobro...DOBIJE PLATU
Kako pompezno najavljuju povecanje osnovice za 40KM sramota
Što ih šalta Bajramovič???Pa povečali najnižu platu na 410 km a ukinuli minuli ??????????????i ko koga ovdje šalta.
sta je minuli rad
To je rad koji je preminuo:)))) Na svaku godinu rada 0.4posto -Ako imas vise godina radnog staza vecu platu
znaci ako mi je plata 500km, dogodine mora da skoci za 0,4psoto, tj bice 520km??
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
radnic ocekuju da im ovi kriminalci obezbjede povoljan materijalni status, malo su se zajebali i bice robovi dok ne naprave masovne, rusilacke demostracije i ne rastjeraju ove vladine lizogusce i uzmu stvari u svoje ruke.za povoljan materijalni i drustveni status mora se boriti svaki pojedinac i to organizovano.kukanjem se nista ne postize ,sto se vise kuka kriminalizirani vlastodrsci i njihovi lizogusci vise fursate.BORBA JE NASE PRAVO,USTAJTE OBESPRAVLJENI.
Uh dobro je, 410 KM... samo ljudima pravite problem, sad će im i plate počet da kasne
Ovo nije lose. Doduse trebace jos 300 miliona za plate u javnom sektoru al ima kredita.
Je'l ovaj minimalni topli obrok od 8 KM na mjesecnom ili dnevnom aranzmanu? LOPOVI!
Kada če penzije biti makar tolike da penzionerima kada plate režije ostane barem za hljeb i mlijeko svih 30 dana????
I nista ne vazi za ljude koji rade pod ugovorom... Lopovluk!!!!
Eh sad ide val otpuštanja
Kad se raspravljalo o novom Zakonu o radu poslodavci i Vlada FBiH kazu da ga moraju uskladiti sa zakonima EU.Uskladili su ono sto poslodavcima odgovara a na štetu radnika a kad je trebalo uskladiti cjenu rada onda su je uskladjivali ne sa cijenom rada u EU nego sa cjenom rada u Zimbabveu.
Neki dan gledam na al jazeeri dokumentarac "zivot na kredit" o radnicima u usa, mislim da je film iz 2013 godine i veliki dio filma se spominje tadasnja borba sindikata da minimalna satnica u usa bude 15$, a kod nas 2.31 KM, manje od 1.5$...