Nakon dvije godine
594

Spektakularnim vatrometom obilježen završetak radova na konstrukciji Sarajevo Towera

E.S.
Foto: M. O./Klix.ba
(Foto: M. O./Klix.ba)
Spektakularnim vatrometom u glavnom gradu naše zemlje večeras je obilježen završetak radova na AB konstrukciji na Sarajevo Toweru, projektu vrijednom 100 miliona konvertibilnih maraka.

Kako nam je kazao Elvedin Mahmutović, direktor "Smart Invest", dvije godine su radili na ovom projektu na koji su veoma ponosni.

"Sarajevo Tower je zaista ogroman projekt, veoma zahtjevan i sigurno jedna od najvećih investicija u Istočnoj Evropi. Naravno, stanovi još nisu gotovi, ali brzo će biti. Mnoge firme koje kod nas rade, daju svoj maksimum da u što kraćem roku sve završimo. Radna je atmosfera, ali i velika odgovornost svih izvođača. Projekt je prodat na našem tržištu i to nam je veoma drago", kazao je Mahmutović.

Stambena zgrada će imati osam brzih liftova koji će se penjati i spuštati brzinom od 2,5 metara u sekundi te dva teretna lifta. Interesantna činjenica jeste da će na 25. i 26. spratu biti smješteni etažni stanovi s vrtovima s pogledom na grad. Stambeni prostor u zgradi će zauzimati blizu 60.000 kvadratnih metara.

Sarajevo Tower nalazi se u neposrednoj blizini zgrade Hitne pomoći, a njena izgradnja je podijelila mišljenja struke s obzirom da neki smatraju da će izmjeniti izgled grada i smanjiti strujanje vazduha.