Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kod nas je godinama ovako pa koga libo racku
Danas se najvise traze ovi Inzinjeri ili Programeri, ali i zato oni uvjek izgube posao nakon 2 godine rada u nekoj firmi kao sto je sony.
...ma programeri su nekad bili nešto i neko...danas sa ovom masovnom proizvodnjom, programerski su tek obični rudari i potrošna roba...te velike korporacije ih uzimaju svježe sa fakulteta, iskoriste ih maksimalno do 30-te godine i ispljunu! posle malte ne svi programeri moraju da mjenjaju i da se prekvalificiraju u nešto drugo da bi zaradili platu!
Ares, sve si objasnio :)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ovo su ostaci jos od Sony Ericsson dana ...dok su bili jedna kompanija imali su razlog da drze skupe Svedjane...sada nema razloga kada je Kinez jeftiniji a isto rade ...jbg slobodno trziste.
Da Kinez isto radi bio bi Ericsson kineski.
Ovdje se ne radi o proizvodnji, tu su kinezi jeftiniji. U Lundu su bili samo iznzinjeri a za njih nema krize za naci drugi posao.
Nazalost, takav ti je zivot danas jesi, sutra nisi. Danas si bogat, sutra vec mozes biti siromah.
u svedskoj problemi...
ne bi im sad bila u kozi :D
Imace samo 80% od plate a u BiH bi imali 0,8%, a mozda ni to.