Promo
183

Softray Solutions obilježio četiri godine uspješnog poslovanja

Softray Solutions je jučer obilježio 4 sjajne i uspješne godine poslovanja.

Počeli su kao mali software development tim koji je u naredne 4 godine postao kompanija sa 60 uposlenika na dva kontinenta. U posljednje dvije godine, Softray Solutions je uduplao broj svojih zaposlenika. Šireći tim i opseg projekata, Softray Solutions rapidno nastavlja sa zapošljavanjem novih talenata.

Ideja koja je dovela do osnivanja Softray Solutions bila je toliko jaka da je za kratko vrijeme uspjela okupiti mlade, ambiciozne, bh. IT stručnjake, talente koji vole svoj posao i sa strašću pristupaju svakom novom izazovu. Kao članica BIT alijanse, bitno je doprinjela razvoju IT sektora na bh. IT sceni.

Danas, Softray Solutions implementira IT rješenja za velike američke kompanije, u polju zdravstva, transporta, ljudskih resursa, a i šire, prateći zadnje tehnološke trendove i napredne tehnologije.

Kako naglašavaju iz Softraya, glavni razlog njihovog dosadašnjeg uspjeha je prije svega velika požrtvovanost, parterski mentalitet koji su gajili od starta, te kvalitet rada koji su uvijek stavljali na prvo mjesto i iznad svega. Također, ljudski resursi su jedan od ključnih faktora njihovog uspjeha.

Softray Solutions svakodnevno gradi partnerske odnose sa svojim klijentima, nudeći im konsalting usluge i realizaciju kompleksnih softverskih rješenja. Također, kontinuirano gradi i njeguje sjajne timske odnose sa svojim uposlenicima, stalno radeći na uspostavljanju i održavanju veza i odnosa i izvan radnog okruženja.

Na svom uspješnom putu, nisu zaboravili odakle su počeli. Softray Solutions se kontinuirano odaziva na lokalne humanitarne akcije i na taj način daje svoj doprinos zajednici. Na svoj 4 rođendan odlučili su donirati 5.000 KM onima na kojima svijet ostaje, onima u čiju je budućnost najpotrebnije ulagati - djeci iz SOS Dječijeg sela Sarajevo.