Komentari (61)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sta je sa srbijanskim Dinarom? Da ga yebes gori je od ove egipatske funte.
Nije teško imati bezvrijednu valutu kad te amerikanac naguzi ratom i sankcijama
Nije bitan kurs valute prema USD, vec stabilnost cijena i plata kroz vrijeme u drzavi. Dzaba tebi kurs 1:1 ako cijene rastu 30% godisnje, a plata miruje. Madjarska eto ima losiji kurs prema dolaru od egipatske funte, pa opet Madjari solidno zive.
Nije vam ovo ni blizu "updated". Dovoljno je proveriti kursnu listu pojedinh zemalja koje ste naveli i uvjeriti se u to.
Ja odgovorno tvrdim da je dolar $ naj bezvrijednija valuta na svijetu...a pokušajte kupiti barel nafte u € !!!
Velezuela 1$= BsF. 20.031,03
@gooUser922337x80 Venezuela
nije bitan kurs valute jedne zemlje u odnosu na valutu druge zemlje. bitno je da je valuta STABILNA a optimalno je da postoji inflacija do 3% godisnje jer to pozitivno utice na privredu i izvoz.
Mi bi sigurno jos gori bili po pameti nasih politicara da svjetska banka i EU nemaju nadzor na ovoj nasoj marki.
Dobro da ste javili, ja baš ovih dana razmišljao da uložim u laoški kip
Po ovome je znaci BAM jedna od jacih u svijetu. To znaci, hocu reci, BiH je Svicarska. Kurs bilo koje valute u na USD ne znaci narocito puno. Svaka drzava moze fiksirati svoj kurs onako kako zeli.
@alibaj pa i nemoze to bas tako, da se fiksira kako ti mislis.
Daj mi dolar ja cu ti dati jedan dong.
za jedan dolar dobijes 18000 bongova u Vijetnamu :)
Trenutno je venecuelanski dolar naspram US dolara 19819.
Vrijednost valute me znaci puno.. Nema nista lose ni da jedna jedan dolar vrijedi 1 milion gvinejskih maraka..ako ce i za 2 godine vrijedit isto.. Ili vise.. Jer da drzava prestane stampat pare.. Poceo bi rast u odnosu na dolar..
@Smpt44a poceo bi rast jer amerika uvijek stampa dolare.. Cim ti prestanes stampat.. Njemu vrijednost raste u odnosu na dolar.. Ali zasto bi drzava to uradila? Sustina je imati pcele radilice.. A ne slobodne ljude 😉 matrix je stvarnost.. Theres'no excape form b b b balkan b b balkan
But when I tejst rakijaaa.. In my head anarhijaaaa.. Bek to oridznl shape.. I just cannot excape bbb baaalkaaaannn
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
16 egipatakih za dolar...i to kao slabo? Pa pogledajte srpski dinar ili albanski lek koje mozete dobiti stotine za dolar
tu spada i nasa valuta, i ona ima vjestacku vrijednost