Promo
3

Addiko bajka vas vodi u Švedsku, zimsku zemlju čuda

A. P.
Štokholm zimi (Foto: Shutterstock)
Štokholm zimi (Foto: Shutterstock)
Skandinavija svojim mirnim fjordovima, sjevernim svjetlima, šumama i živopisnim gradovima oduzima dah. Toliko je toga za vidjeti i probati u ovom dijelu svijeta, a u slučaju da ste preostale dane svog godišnjeg odmora odlučili iskoristiti u zimskim mjesecima, Švedska će vam priuštiti pravu bajku ledenog kraljevstva.

Zimska čarolija!

Jedna od najboljih evropskih destinacija za moderan odmor je upravo ova sjeverna zemlja. Bogata kulturna baština, te impresivna priroda, savršen su dodatak impresivnom društveno-ekonomskom položaju ove zemlje. Švedska je zemlja koju čine hiljade ostrva, prekrasna jezera, guste šume i planine prekrivene snijegom, ali i jedna od najnaprednijih zemalja svijeta, s više od polovine nacionalne energije iz obnovljivih izvora. Uz dugogodišnje kulturne tradicije, kao što je Midsummer, Šveđani vole dobru zabavu. Bilo da tražite moderan gradski bijeg, avanturu na otvorenom ili noćni život svjetske klase, Švedska ima za svakoga ponešto. U glavnom gradu Švedske, Štokholmu, obavezno posjetite palaču švedske kraljevske porodice, ali i Nobelov muzej, koji su udaljeni svega nekoliko minuta. U Malmeu i Lundu posjetite stare gradove sa kaldrmama i šarenim kućicama koje će sjajno izgledati na vašim slikama s odmora i htjet ćete ih podijeliti sa svima, a iz Malmea vas do Kopenhagena dijeli svega pola sata vožnje, a to iskustvo ne biste trebali propustiti. Također posjetite Gothenburg, koji je na odličnom putu da postane novi centar dešavanja u Evropi, te prošetajte muzejima, tvrđavama, zabavnim parkovima, te ribljom pijacom i restoranima kojima ćete teško odoliti. Ako možete podnijeti hladnoću, svakako posjetite Švedsku za vrijeme zime i doživite čaroliju polarne svjetlosti, ali i mnogo drugih zimskih aktivnosti koje Švedsku zimi čine zemljom čuda.

Budžet!

Let Sarajevo - Štokholm će vas koštati cca. 500 KM, no ako pažljivo isplanirate put, možete iskoristiti i ponude niskobudžetnih avio kompanija i ovaj trošak prepoloviti. Međutim, avionska karta je najmanji trošak ovog puta. Obzirom da je Švedska ekonomski razvijena zemlja, standard življenja je prilično visok, te očekujte da vas jedan dan u Štokholmu košta iznad 150 KM. Hotelski smještaj za sedam dana za dvije osobe će vas koštati 2.000 KM i iznad, a svaki luksuz ćete morati platiti mnogo više.

Putovanje iz snova

Ako je Švedska vaš izbor, ali trenutno niste u finansijskoj mogućnosti da ostvarite svoju želju, možda se vaša sreća krije u Addiko Mastercard nagradnoj igri. Ako ste korisnik Addiko Mastercard® platnih kartica, te tokom jednog mjeseca u periodu od 01.06. do 30.09.2019. napravite najmanje 5 POS transakcija karticom automatski učestvujete u nagradnoj igri u kojoj možete osvojiti vaučer za putovanje u vrijednosti od 7.000 KM. Više detalja o nagradnoj igri potražite na addiko.ba, na likovima: addiko-fbih.ba i addiko-rs.ba.