Komentari (159)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
bolje je da daju u razvijanje aerodroma nego da potroše na nove automobile i putovanja po svijetu. aerodrom u Tuzli je otvorio vrata evrope, po prihvatljivim cijenama, svim građanima bih pa i šire
Kad treba oteti od ostatka drzave putem 2x kooficijenta tada je to u redu a kada treba nesto vratiti ostatku drzave dalje "od bascarsije do marijin dvora" onda ne valja. Izvoz proizvedene struje u tuzli prikazuje se kao izvoz iz kantona sarajevo. Ali i to je u redu.
Naravno da nije uredu. Koeficijent treba da bude 2,8 jer toliko više Sarajlije uplaćuju PDV-a od drugih. I šta ima Sarajevo od toga što se tako prikazuje? Dobiva li Sarajevo kakve pare od toga? Ha, Ha, Ha.
@StaraGarda HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA Plate vece 50% nego u ostatku drzave zahvaljujuci duplo vecem budzetu, normalno da ce biti vise pdv-a. Sjedista drzavnih kompanija u sarajevu pa pdv iz tuzle, zenice, mostara, bihaca itd prikazuju kao pdv uplacen u sarajajevu. Idi sinko flasicu promijeni i cuclu nemoj zaboraviti, a ni pelene da promijenis prije spavanja.
Decentralizacija i neka se svaki kanton sam finansira i cao ... odjebaus Sa
Cuj ima nesto sto Sarajevo placa drugima,da nije obratno?! :O ha ha ha
"naknade za razvoj i unapređenje avioprometa u Federaciji BiH". Huh, Vladi FBiH treba zabraniti da bilo sta razvijaju jer sve sto su dotakli lici na "razvijeni i unapredjeni" aviopromet :)
Čista nepravda, porez od tog novca treba da ostane u Sarajevu!!!
Čuj Taxijima financiraju,pa zato su skupe vožnje taxijem prema gradu
Wizz air kao glavni uslov postavlja besplatnu avio taksu! To pravilo vrijedi za sve aerodrome u Evropi. Postavlja se pitanje je li ispravno da sada preko tz prometuje pola miliona putnika ili ne!? Ovaj tekst tendenciozno predstavlja situaciju jer ocigledno se javlja ljubomora na relaciji Sarajevo Tuzla, bez obzira sto Sarajevski aerodrom biljezi porast prometa.
Ne finansira to Aerodrom Sarajevo nego MPIK FBiH na ciji racun idu sredstva. Inace, ta vrsta takse se ubirala radi ''razvoja avijacije u FBiH'' a stvarna svrha je bila otplata aviona BH airlines koji su u medjuvremenu propali, avioni nisu placeni a taksa se i dalje ubire, SAMO STO NIKO NE ZNA KOME IDU PARE I NA CIJI RACUN.
Mene zanima sljedeće: Skupio sam 5000€ hoću da kupim dobar poso,kome da se obratim za to?
Ovo su aferimi bivših vlada
taksa na sarajevskom aerodromu iznosi 160KM
Al zato prosjecan gradjanin tuzlanskog kantona radi za platu i doprinose trojice sarajlija. To ne moze niko opovrgnut.
Prvo se raspitaj koliko je zaposlenih u javnom sektoru (koji rade u Sarajevu) koji su iz Tuzle pa onda pricaj o doprinosima. Preporucujem ti krenes od zgrade Eleketroprivrede BiH gdje Saralije mozes na prste prebrojati, a isto tako je u javnoj upravi (od mjesnih zajednica pa do Vijeća ministara). Nemojte na pamet pričati nego dođite slobodno u Sarajevo i uvjerite se.
Ne se*i
Kakav glup članak. Kao kada bih ja rekao: "TE Tuzla proizvodi struju za Sarajevo, a građani Tuzle ne vide niti jednu marku od računa koje plate Sarajlije za struju." HALO, TO JE DRŽAVNA FIRMA I ZAJEDNIČKA SVOJINA SVIH GRAĐANA.
Upravo tako isto kao kad bih (malo stariji rekli Energoinvest, Vranica, Hidrogradnja, Pretis, UNIS, TAS Vogošća i da ne nabrajam dalje su unosili milijarde dolara od poslova iz inostranstva u cijelu bivšu državu, a Sarajevu je ostajalo (zvanično) 3% od ukupne neto zarade - ostatak zna se. rasipao se po cijeloj državi.Zapita li se iko ovdje koje su firme radile elektrifikaciju i puteve po BiH punih 45 godina?Mozda Deling iz Tuzle.
@okrutni.., Halo. Nisu Aerodromi Tuzla i Mostar državne firme. Tuzla nema nikakve veze sa PDV-om na struju. To plaćaju potrošaći i njima treba da se vraća. I Tuzli se vraća srazmjerno uplati njenih građana. Elektrane nemaju veze sa državnim porezom ili PDV-om.
ima li u sumskoj aJRodrom?
Isto to radi i dodo sa aerodromima u trebinju i banjaluci 😂😂😂😂😂
niko ne postuje nalaze revizije a za to ni se trebalo ici u zatvor. ljudi rade najispravnije u drzavi i pisu kako treba ali hajde natjeraj ove tokmake u institucijama da to primjene.