7. i 8. marta
104

Sajam Ekspert tradicionalno se održava u Srednjoj ekonomskoj školi Sarajevo

Sajam Ekspert
Sajam Ekspert
U nizu aktivnosti kojima Srednja ekonomska škola Sarajevo obiluje, tradicionalno organizuje i Sajam privrede, ekonomije i poduzetništva u saradnji sa Privrednom komorom Kantona Sarajevo.

Sajam će se održati u JU Srednja ekonomska škola, na adresi Zmaja od Bosne 39, u periodu od 7. do 8. marta 2024. godine.

Otvorenje sajma planirano je u 7. marta u 12 sati, a zatvaranje narednog dana u 20 sati.

Sajam Ekspert
Sajam Ekspert

Pored raznovrsne ponude izlagača, Srednja ekonomska škola će realizovati panel diskusiju i edukativne radionice njhovih eminentnih poduzetnika.

"Cilj nam je mladima ponuditi što više korisnih sadržaja kako bi njihove školske dane učinili zanimljivijim i funkcionalnijim, a ujedno, omogućili da prepoznaju stvarne životne vrijednosti koje se postižu trudom i vrijednim radom", ističu iz SEŠ-a.

Sajam Ekspert
Sajam Ekspert

Ovogodišnji sajam ima poseban značaj, ističu iz ove obrazovne ustanove, a tako je jer će ga lično otvoriti dogradonačelnik Samir Avdić.

"Zahvaljujemo Privrednoj komori Kantona Sarajevo koja nas redovno podržava u ovoj aktivnosti, našem generalnom sponzoru ASA banci, zlatnom sponzoru Sparkasse banci, srebrnom sponzoru BH Telecomu, bronzanom sponzoru Union banci, cvjećarama Bambus i MBM, pekari Sito i buregdžinici Sofra, svim medijskim kućama, a posebno Kantonalnoj televiziji koja svaku našu značajniju aktivnost dodatno proprati i terminom za gostovanje u studiju, našim vjernim izlagačima bez kojih bi naša ideja bila neostvariva te svim ljudima koji prepoznaju naša nastojanja da mlade podstaknemo na razmišljanje o vlastitim biznis idejama, te da je i u našoj dragoj domovini moguće ostvariti realne snove", poručuju iz Srednje ekonomske škole Sarajevo pa zaključuju:

Sajam Ekspert
Sajam Ekspert

"Ukoliko podstaknemo jednu mladu osobu na ovakvo razmišljanje i uspijemo je zadržati u našoj jedinoj domovini, uspjeli smo. Dobro nam došli svi ljudi dobre volje koji nas žele podržati u plemenitim namjerama."