{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sa porukom mladima da je uspjeh moguć, CEO konferencija sada u 5 država regije

4.5.2015. u 08:19
665
26
Sa porukom mladima da je uspjeh moguć, CEO konferencija sada u 5 država regije
665
Sa porukom mladima da je uspjeh moguć, CEO konferencija sada u 5 država regije
Nakon pet uspješno organizovanih CEO (Career, Entrepreneurship and Opportunities) konferencija u Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Zenici i Banjoj Luci, u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, ovaj projekat u 2015. godini dobiva regionalni karakter, uz implementaciju edukacionog pograma CEO Academy.
Motivisani prednostima nacionalne i regionalne saradnje, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu će ove godine CEO konferencije organizovati i u Zagrebu, Podgorici, Beogradu i Ljubljani, u saradnji sa državnim Ekonomskim fakultetima iz navedenih gradova.

Konferencije će tako u oktobru, novembru i decembru 2015. godine u ovih 9 gradova okupiti 2500 mladih iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, 100 govornika, te više od 300 kompanija i organizacija.

"CEO konferencija ove godine kroz slogan "Life changing moments" nastoji povezati mlade sa uspješnim pojedincima koji razbijaju mitove o uspjehu, motivišući ih tako na zauzimanje proaktivnog pristupa preduzetništvu i razvoju karijere. Do sada je CEO konferencija uspijevala u svojoj namjeri, što je rezultiralo zapošljavanjem više od 50 učesnika, osnivanjem vlastitih biznisa i pokretanjem inicijative za dobre biznis ideje više desetina mladih", ističe Armin Talić, rukovodilac Centra za preduzetništvo i upravljanje znanjem Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Uvod u ovogodišnje konferencije će biti edukativni program CEO Academy. Šejla Vatreš, menadžer projekta CEO konferencija, naglašava da se mladi ljudi trebaju posvetiti profesionalnom razvoju i usavršavanju njihovih vještina koje su potrebne tržištu rada.

"Odlika našeg projekta je napredak i rad na usavršavanju u svim poljima, znajući da je to jedini način za postizanje rezultata i ostvarivanje ciljeva. Takvu poruku želimo prenijeti i našim učesnicima, a CEO Academy je pravi način da to postignu“, rekla je Vatreš.

CEO Academy će od 22. do 24. maja 2015. godine u Sarajevu biti mjesto susreta više od 400 učesnika koji će kroz četiri aktivnosti: Wanted: Million Dollar Employee, Workshops, Coffee With... i StartUp Expo, imati priliku upoznati najuspješnije osobe iz sfere biznisa, nauke i kulture, kao i kompanije iz Bosne i Hercegovine i regije, a kroz rad sa vrhunskim stručnjacima iz različitih oblasti usavršiti svoja postojeća, te steći nova znanja i vještine.

U iščekivanju početka aktivnosti CEO konferencije, pogledajte završnicu spektakularne turneje CEO konferencije 2014 – CEO konferencija 2014.
Sve dodatne informacije o CEO konferenciji i načinu prijave možete pronaći na web stranici www.ceokonferencija.ba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: