Privreda
21

Skriveni heroji ujedinjuju Balkan: Sve je spremno za sedmi Business café

Klix.ba
Foto: Sulejman Omerbašić
Foto: Sulejman Omerbašić
Agencija Global Market Solutions se nalazi u završnoj fazi priprema sedmog Business caféa.

Ova jedinstveni događaj koji omogućava povezivanje među učesnicima je regionalnog karaktera, te će se pored Sarajeva (hotel Evropa) u isto vrijeme održati i u Skopju, u četvrtak 7.5.2015. sa početkom u 18 sati.

Business cafe nastavlja svoju turneju tokom mjeseca maja i u Beogradu, Splitu i Zagrebu, a u junu se spremite za Dubrovnik, Pulu i Podgoricu.

Nekoliko dana prije Business caféa planirani kapaciteti eventa su popunjeni, ali prijave ne prestaju pristizati, te se radi na proširenju kapaciteta kako bi svi zainteresovani mogli da prisustvuju i čuju ohrabrujuće priče i poučne primjere iz prakse uspješnih heroja našeg društva – Edina Mehića osnivača vodećeg portala za zapošljavanje posao.ba i Đemala Memagića osnivača i menadžera kompanije koja je lider u proizvodnji i prodaji finog rublja u BiH – ALMA-RAS.

U odabir govornika se ulaže veliki trud i pažnja, kako bi svi upoznali skrivene heroje o kojima moramo pričati kako bi pobijedili prepreke na putu do uspjeha.

Gosti govore o svojim poslovnim uspjesima i padovima, teškim počecima, privatnom životu te postizanju balansa. Za 2015.godinu su planirana ukupno četiri Business café-a, te se time nastavlja prošlogodišnji kontunuitet. Uspjeh ovog događaja možemo ocijeniti i činjenicom da su prošlogodišnji sponzori odlučili nastaviti tradiciju i ove godine, poput BH Telecoma, KupiTehniku, Provansa – Domoinvest, BH Food, te su i druge kompanije poput EOS Matrixa i SAMAS d.o.o. odlučile podržati ovaj projekat.

Ovogodišnji medijski sponzori su RSG radio, Antena Sarajevo, Oslobođenje, Novo vrijeme, eKapija.ba i Klix.ba.

Zainteresovani više informacija mogu dobiti na Facebook stranici Business cafe, te provjeriti da li još uvijek ima slobodnih mjesta na [email protected].