Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
facebook.com/pisajsirotinju2015
Mene boli kad vidim na BL berzi ulozeno 150 000 km, a na SA npr 300000 za citav dan, a tamo neki pojedinac na zapadu ulozi sam 20-30 puta vise samo na jednu vrstu akcija ..... E dje smo mi .... A dje su oni.......
Kakvo ujedinjenje kakvi bakrači, tek bošnjaci dobili Državu sad bi je nešta ujedinjavali jok, sikter i da nezaboravim Ne halali!!! Već navali! Naudi im i podvali i na pleća ih povali, da bi silu prepoznali, pa te silom poštovali! Ne halali!!! Sve smo dali. Već potpiri i raspali, lažne mitove razvali, razapni ih, pa zapali! Ne halali!!! Nisu stali ni kad smo ih pročitali... A mozak su nam ispirali, sve su dugo pripremali, sve su mučki prikrivali, sve dok nisu podivljali, svoje maske poskidali i sve veze pokidali, naše dobro popljuvali, vas dunjaluk ismijali, pola vijeka pokopali... Ne halali!!! Rastelali da su malu djecu klali i starice silovali, poslije klanja pirovali, požderali, polokali, opljačkali, otimali, iz našeg nas istjerali, samostane poharali i džamije poravnali... A mi smo kukali i zvali, pa smo glasonoše slali, u svjetske laži vjerovali, sto se puta ponadali, sto se puta pokajali, sve smo zalud pokušali, posustali, posrtali, skapavali, umirali, prepušteni nestajali, sa svima se rastajali, padali, pa ustajali, u zadnji čas opstajali... Ne halali!!! Sve iskali! Da ne kažu: nisu znali, kada budu ruke prali, kad sve budu poricali, odricali, uzmicali: “U, ‘bre‘, nas su izvarali, kulovi se pretvarali, ‘poverenje‘ izigrali..." Ne halali!!! Pa,ima li ikog da nam s ledja svali teret kog smo zametali, sami sebi nametali, zbog kog`smo se odmetali i svoga se odrIcali, da se dušman bolje hvali kako smo se zajebali... Ne halali!!! Ne budali!!! S njima ‘Vožd‘ i đenerali, boljševici, admirali, rojalisti, radikali, kriminalci i vandali... Sve su svoje ispucali... Pravo lice pokazali, otpjevali, odguslali ono čega su se i bojali: mali bili i ostali! Ne halali!!! Ko ih žali?! Ma, da Bog da pocrkali! Ti bi opet osvajali! Jer, kad bi i odustali, sve bi opet pokušali, tragove nam zatirali... Ne halali!!! Kad se tali, nek`se kali i prekali što su stari spominjali, na šta su opominjali... da ne bismo prikunjali, da se ne bi prišunjali i ponovo zajahali! Ne halali!!! Pomišlja li iko šta smo progutali?! čemu značaj pridavali?! Kome počast odavali?! Na halali!!! Zar smo spali, da nas svaka šuša žali, kojekakvi liberali...?! da nam sudi Butros Gali i doskorašnji kanibali!?! Ne halali!!! Angli, Gali... samo su se narugali, svi ponešto obećali, beskonačno umovali, a s fašistima šurovali, genocidu kumovali... Ne halali!!! Ni u šali!!! Pogledajte šta nas fali!!! A neki bi zaboravljali... Bijedni li su, ludi, šta li?! Ne halali!!! Ne halali!!! Smrvljeni su ideali, vjetrovi ih otpuhali, k‘o da nisu postojali, svi su u grob popadali, svi, sem dima na Avali... Ne halali!!! Kažu: Treba! Kažu: Može! Kažu: Mora! Ali, da li?!?
Hmm... Da, da... otvori jos malo oci, molim te. Hmm... Tako je. Bas kao sto je doktor posumnjao: tezi oblik trovanja. Zacudjuje samo kolicina pravilnog rimovanja. Halalite li, braco? Ma, kako kome... Onako... Usput... Halali se ponekad... Moze li se tako zivjeti 100-200-300 godina u miru? Hmm... Govori li tako Kur'an? Hm... Mrznja kao pravilo zivotno? Hm... stvar izbora... Mrznja kao pravilo za suzivot sa drugim i drugacijim? Hm... da razmislimo... Mrznja kao nesto na sta upucuje Kur'an? Da li, zaista? Sta sve covjek pusti u um i dusu, nekad je zaista zastrasujuce...
Kad pročitah da će ovaj smrad Memagić govoriti, odmah mi se ne dolazi. Šta reći o osobi koja mijenja stranačku pripadnost svake 4 godine, odnosno svaki put kada neka druga stranka dođe na vlast u Olovu? Tuga, čemer, jad.