{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ruska kompanija počela istraživanje nalazišta nafte u Bosanskom Šamcu

S
4.5.2012. u 10:31
0
30
Ruska kompanija počela istraživanje nalazišta nafte u Bosanskom Šamcu
0
Ruska kompanija počela istraživanje nalazišta nafte u Bosanskom Šamcu
Terensko vozilo za ispitivanja (Foto: SRNA)
Na području Bosanskog Šamca danas je počelo istraživanje radi otkrivanja nalazišta nafte i gasa, a seizmička ispitivanja će trajati dva mjeseca.
Istraživanje provodi kompanija "Kaliningrad geofizika" iz Rusije, a na osnovu ugovora sa Društvom za istraživanje i proizvodnju nafte i gasa "Jadran - Naftagas" iz Banje Luke i odobrenja Vlade Republike Srpske.

U istraživanju je angažovano 50 radnika, od kojih je trećina sa šamačkog područja.

Predstavnici opštine Bosanski Šamac upoznali su poljoprivrednike iz 25 mjesnih zajednica o ispitivanju, kao i o posljedicama koje mogu nastati na njivama od terenskih vozila i specijalnih mašina. Kompanija "Kaliningrad geofizika" će nadoknaditi štetu koja bi mogla da nastane, a formirana je i služba za procjenu i naknadu štete.

Načelnik Odjeljenja za privredu u opštini Bosanski Šamac Milan Simić rekao je da će se istraživanje obavljati na poljoprivrednim parcelama, te da je procedura i postupak prijave štete dogovorena i vrlo jednostavna.

"Šteta se određuje po maksimalnom prinosu određene kulture, puta cijena koja je aktuelna u momentu isplate. Zamolio bih poljoprivrednike da budu korektni u svojim prijavama. Šteta će biti nadoknađena", rekao je Simić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: