Spojeni s prirodom
518

Roof Gardens: Želimo očuvati prirodna bogatstva Trebevića i oplemeniti ih novim sadržajima

Projekat Roof Gardes želi očuvati prirodna bogatstva Trebevića
Projekat Roof Gardens želi očuvati prirodna bogatstva Trebevića
Roof Gardens, jedinstveni projekat na Trebeviću donosi evoluciju gradskog života kroz autentičan izgled i sadržaje koji će biti dostupni budućim stanarima i posjetiteljima.

Smješten na fantastičnoj lokaciji s prekrasnim pogledom na Sarajevo i gustom crnogoričnom šumom koja ga okružuje, Roof Gardens predstavlja harmoniju prirode i modernog načina života, a fotografije koje vam donosimo u nastavku to i potvrđuju.

“Svaki korak u razvoju projekta pažljivo je osmišljen kako bi se što bolje uklopio u okolinu. Od izbora lokacije gdje je ranije postojao zapušteni objekat pa sve do konačnog izgleda kompleksa. Fasada i svi njeni elementi su dizajnirani u tamnosmeđim tonovima, dok će staklo imati refleksiju okolne šume. Naša vizija je Roof Gardens potpuno spojiti s prirodom, s ciljem potpunog vraćanja i obnove svih prirodnih resursa koji se eventualno izgube tokom gradnje", naglašava Berin Alagić, direktor kompanije XYLLION, investitora na projektu Roof Gardens.

Značajna investicija koja će oplemeniti najbližu sarajevsku planinu
Značajna investicija koja će oplemeniti najbližu sarajevsku planinu

Projekat Roof Gardens predstavlja značajnu investiciju koja će olimpijsku planinu staviti na mapu regionalnih gradskih parkova s novim i modernim sadržajima potpuno utopljenim u prirodna bogatstva Trebevića.

Centralni trg, mjesto okupljanja i događanja

Roof Gardens će biti mjesto okupljanja i događaja
Roof Gardens će biti mjesto okupljanja i događaja

Roof Gardens neće biti samo stambeni kompleks, bit će to buduće mjesto okupljanja i različitih događaja, otvoreno za sve građane Sarajeva i šire. Sarajevo i Trebević će dobiti novi prostor koja će služiti kao mjesto susreta, kulturnih događaja i umjetničkih instalacija, projekcije filmova, zabava na centralnom trgu, zimskih čarolija za najmlađe posjetitelje i još mnogo toga.

“Kao društveno odgovorna kompanija želimo očuvati prirodna bogatstva Trebevića i dodatno ih oplemeniti. Cilj nam je da ovo područje ostane park prirode i omiljeno mjesto okupljanja Sarajlija i ljubitelja zdravog načina života, a istovremeno želimo pružiti nove sadržaje za posjetitelje i turiste koji svakodnevno borave na Trebeviću", dodaje Alagić.

Centralni trg sa mnoštvom sadržaja, zeleni krov i šetnice samo su mali dio onoga što ovaj jedinstven objekat donosi.

"Zajedno ćemo uživati u bogatoj gastro ponudi, čaju ili kafi nakon planinske šetnje, čitati knjige na stepenicama amfiteatra s pogledom na trg, te slušati najbolje muzičke note. Trg će biti srce naše zajednice", ističe on.

Pogled na grad biti će fenomenalan
Pogled na grad biti će fenomenalan

Roof Gardens će biti mjesto savršene harmonije prirode i modernog života stvarajući nezaboravno iskustvo za sve njegove posjetitelje.

Sama lokacija Roof Gardensa je impresivna
Sama lokacija Roof Gardensa je impresivna

"Želimo dodati nešto novo i urbano na postojeću kartu sadržaja Trebevića, ali istovremeno očuvati njegovu tradiciju i prirodnu ljepotu", zaključio je Alagić.