biznis
23

Promo / Revolucionar na tržištu energetskih napitaka: Huib van Bockel govornik na Sarajevo marketing summitu

Sponzorirani članak
U četvrtak 08.11.2018. godine održat će se Sarajevo Marketing Summit u hotelu Hills. Ovo je peti marketinški summit koji se održava u glavnom gradu BiH. Najavljeno je prisustvo preko 500 učesnika koji će imati priliku da pogledaju odlične govornike koji će da nam ponude najbolje prakse, rješenja i uvid u aktualne događaje i trendove u marketingu.

Potrošači su svaki mjesec drugačiji. Svaki mjesec su zahtjevniji. Oni dolaze iz sasvim drugih industrija. Novi konkurenti nude ono što je nama glavni biznis za pola cijene, ili besplatno. Kako to pratiti? Kako uspjeti? Kako iskoristiti prednosti koje digitalna ekonomija donosi? Svakako je preduslov da razumijemo digitalne poslovne modele. Da li imamo revoluciju ili evoluciju koja ima izuzetnu brzinu. Mediji i tehnologija temeljno su promijenili način na koji potrošači komuniciraju s kompanijama. Novi poduhvati i koncepti ometaju svaki oblik poslovanja. Ali, jesu li, brandovi i kompanije promijenili svoje ponašanje?

Odgovore na ova pitanja potražite na petom Sarajevo Marketing Summitu. Ključni govornik ove konferencije je gospodin Huib van Bockel. Huib je odigrao ključnu ulogu u prijelazu Red Bulla od proizvođača pića u medijski posao – a u tom procesu promijenio je način na koji su korisnici stupili u interakciju s brendom. Danas, Huib Van Bockel je osnivač TENZING kompanije, prirodnog energetskog pića.

Van Bockel je osvojio mnogobrojna prestižna priznanja: top 100 direktora marketinga od strane HotTopicsa, top 100 najboljih marketara od strane Campaign časopisa, top 100 inovatora Marketing Magazine časopisa i također top 50 influensera globalnih društvenih mreža. Na petom Marketing Summitu gospodin Van Bockel će govoriti o tome kako da započnete marketing (R)evoluciju.

Intervju sa Huib Van Bockleom, ključnim govornikom Sarajevo Marketing Summita gdje će prezentovati primjere Marketing Revolucije u novoj socijalnoj eri možete pogledati klikom na ovaj link.

Praktične primjere i rezultate marketinških strategija na internacionalnim, regionalnim i lokalnim tržištima, između ostalih, prezentirat će predstavnici uglednih kompanija kao što su: New Frontier Group, Uniqa, Panvita, NIS Gazprom NEFT, Sberbank, Atlantic Grupa, Klix, Sportsport.ba, One Suite Hotel, Dogs Trust, Hurra Studios..

Također i ove godine na Sarajevo Marketing Summitu proglasit će se ovogodišnji ambasador marketinga, marketing superstar, po odabiru marketinške javnosti iz BiH.

Prošlogodišnju laskavu titulu Marketing Superstara osvojio je Vedran Peršić, direktor sektora marketinga i komunikacija Sberbank BH.