Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nestaju laganini. Prijeti im finansijski kolaps. Izumiru. Investicija nema na pomolu. Sve što je valjalo davno su prodali. Standard života na pragu dna. Političari na crnim listama. Infrastruktura (van Banja Luke) ne postoji. Bye Bye genocidna tvorevino!
jah...i sve ce posle izbora biti muslimansko a bakir ce biti sultan....:))))
@DrynaTimRusia A RS će tada biti pusta.Ko da gledam,samo Dodik sjedi sam u svojim Laktašima i broji silne pare
Obveznice i trezorski zapisi se prodaju kada postoji ogroman budžetski deficit. Propale i nestabilne vlade na ovaj način dolaze do novca dodatno zadužujući vlastiti narod. RS se pozicionirala rame uz rame sa Zimbabweom, Somalijom i drugim uspješnim državama
@goldenspoon .......kada postoji ogroman budžetski deficit ??? Onda je USA krahirala ima 100 godina i jos se nije oporavila od budzetskog deficita!! Ajde maloumna botino ne DIPR kad nemas pojma !
@MuratKurat Dubokoumni stručnjače samim tim što porediš ekonomiju SAD-a i RS-a dovoljno si rekao o svom poznavanju ekonomije.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Taman suma koliko je Dodik ukrao
Genocidasi 4.75 % kamata a Federacija 0.6 % dobro to redi Dodik
4,75% Ooooo glupani retardirani,pa ja uzeo kredit neki dan 3%, Ovo je cisto pranje ukradenih para koje nisu znslu kaki vratiti u sistem. Bravo tegeltija,bravo zeljko
eto tacno 168,3 milona eura je doDik ukro od bosanskh pravoslavaca u ime srpstva i slobode !zato ga trebaju svi pravoslavci a pogotovo bosnjaci podrzati,nemaj bosnjaci veeg prijatelja od njega !
:))(()) metnem kome treba ::)
samo se budala moze hvaliti uspjesno podignutim kreditom
@Simeon33 Nego šta je?RS je izdala HOV u vrijednosti od 168 miliona nečega na period od X godina sa n kamatom. Neko je to kupio ne da se slika sa tim već da profitira. RS će taj novac morati isplatiti imaocu HOV-a po unaprijed dogovorenoj cifri. Formalno se HOV razlikuje od kredita, ali kada budeš novac vraćao dođe ti ga isto.
Kamata od 4.75% :O :O :O Nista ne pokazuje koliki je tamo raspad sistema kao ova kamata. Niko, ko je procitao 10 kolumni o ekonomskim temama, pri zdravoj pameti ne bi digao ovoliki kredit na ovu kamatu.
@Simeon33 istina, nije kredit ali ima i kamatu koja se mora papreno platit..
To je opet Hastor kupio. Trećina RS mu već pripada na ime obveznica, i to bez bez kamata, a sa kamatama polovina. Ubrzo će prepisati RS u katastru 1:1 u svoje vlasništvo a stanovnici će raditi u Preventu 24/7 za hranu i kutiju cigara.
Kakvo poredjenje i kakve razlike izmedju Mileta onako kurpulentnog i sa onakvim drskim manirima i Putina sa onako skromnim i pristojnim ponasanjem, koji je nakon Jelcina izveo Rusiju iz velike ekonomske krize, dok je Mile rasprodo sve i zaduzio RS koju je vec uveo u duznicko ropstvo, sto znaci da je samim time duznik vise nije gazda u sopstvenoj kuci, nego oni kojima si je zalozio kao hipoteku.
kaze se genocidna izdrkotina a ne taj naziv u naslovu. Za sjeme im se neznalo.
Nije nesto bolje ni u federaciji, ali malo su akcize koje ce, zna se nestati u budjetima kao i prethodne, malo su transe kredida MMF-a i svijetske banke, ali ce im Cvijanovicka i njena prica kojom tuce rafalno, kao i nekakav Miletovov patriotizam skociti na nos. Samo sta su zalozili kao hipoteku, kad vec nejmaju nikakve gotovine. Kina je svijetski primjer jer raspolaze sa 1100 milijardi dolara gotovine.
Kuga, guba, krpelji, poplave, zemljotresi, skakavci,fukarostinja, pederluk,smrad, prljavstina pravi firaunov narod
AFERIM!