Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@xyz Da li bi Slovenci izgradili branu na Soči? Ne, naravno, ali zato na Neretvi, a sada evo planiraju i na gornjem toku... Brane se ne grade radi pranja novca,ali su pogodne za zarađivanje crnog novca, i raspodjelu istog kome i kako hoće. Koriste dakle prirodne resurse, koji pripadaju svima nama, a korist ima manja grupa u našoj zajednici. I vjeruj, znam veoma dobro prednosti obnovljive energije u odnosu na ne neobnovljive (nafta), ali ipak se borim svim srcem protiv uništavnaj naših prirodnih ljepota. Postoje i vjetrenjače, solarna energija itd, koje su manje bezbolni za okoliš, zašto u tom pravcu nešto ne poduzimaju? Zato što treba vremena da vjetrenjače i solarne ćelije donose dobit, zbog skupljih ulaganja i manjih pojedničanih prinosa, jeftinije je uništiti ljepoticu Neretvu ili Unu ili Vrbas i zagraditi branom i eto para... O pranju novca ja nisam govorila, nego o neprikazivanju stvarne proizvodnje i izvoza el.energije. koja ne završava u kasi države.
ma ovo im je samo priroda išla u korist ove godine, jer su bile jako obilne padavine na početku godine i u toku jeseni a mi kao građani nećemo vidjeti nikakve koristi od toga @aha brane se ne prave da bi se prao novac preko njih, nego zato što fkt imamo izuzetno dobar hidroenergetski potencijal i šteta je da ga ne iskoristimo, jer električna energija sve više zamjenjuje naftu, i ako sad na vrijeme napravimo dovoljno hidroelektrana da možemo izvoziti velike količine el. energ. (i sad izvozimo, al ne puno) i time i zaraditi jako puno
sve te pare odose u inostranstvo...mi smo vazali Londona...
Znate li kolike plate imaju u elektroprivredama? Ne znate, i bolje, zaboljet će vas glava...dok veliki broj ljudi ne zna šta će sutra jesti i kako da poplaća redovne režije, ovi koriste prirodna bogatstva, koja smo svi gradili i ubiru plodove. Zato su navalili da još grade brana, jer je to nanetransparentniji izvor novca...prijave koliko goću i prodaju ispod žita kome i kako hoće.
svaka čast