Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kod nas se svakako u 90% slucajeva voze polovna auta, ovih 10% ako zele da uvezu nova auta uvesce ih kakav rat kakvi bakraci, para vrti gdje burgija nece pa valjda je svima jasno da jedan rat tu ne igra nikakvu ulogu, to je svakako prilika za profit kako god okrenes.
Neki Njemacki manji grad broji milion stanovnika,a 43% Nijemaca zivi pod kirijom..Druze suludo je porediti BiH sa Njemackom..
U pravu si za gradove,zanimljiv podatak nisam znao..A vec ti kazem suludo je porediti nas i njih..Jer Svabo nema za predsjednika Francuza,Svabu i Izraelcanina..Ali evo da li bi ti vise volio imati svoju kucu i auto staro 15tak godina..Ili da zivis pod kirijom a imas novo auto?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Cijene polovnjaka će otići u nebesa. U Ukrajini je vozni park skoro pa uništen. Već se osjeti veća potražnja na tržištu.
Išla bi da se poveća potražnja, lično znam nekoliko osoba koje su odustale od kupovine polovnih auta zbog nerealno visokih cijena, na kraju će se morati spustiti cijene jer niko neće kupovati, isto važi i za nekretnine.
Ali dati na auto skoro 200 hiljada, pa druze kontam da imas para ali idi u Dubai pa se vozaj, koja je poenta to voziti ovdje u sirotinji i po ovim cestama, ne razumijem, sta uopste radis s tim parama ovdje u Bosni???
Ako se u Kongu ebola krene sirit,to je razlog da kod nas auta poskope....dva napada morskog psa u Australiji,ide jagoda na cener....
Jos sad uvode da uvoznici automobila plaćaju carinjenje,auta ce biti 1000KM skuplja.
Uredu da smo mi Njemacka,Svicarska ali iskreno ja nikako ne mogu da svatim da su ovi naši nametnuli ovu NORMU Euro 5 za uvoz polovnih auta u ovakvoj jadnoj i napaćenoj državi gdje vecina osoba radi za 500KM_600 KM i onda ce čudimo što se još vozaju auta stara preko 35 godina i koja koštaju na PIKU isto kao i prije 20 godina.NAPOMENA :U ovaj tekst ne ubrajam središte Sarajeva gdje možete vidjeti auta ( 90% stecena na nezakonit način) kao da ste u Dubaiju.
....."u Ukrajini gdje se vecina elektricni kablova proizvodi"..... ovo sad fazon da se podigne cijena.... i po cevapima je poznata Ukrajina, tamo se odvija glavna priprema ovih, kod nas poznatih, mesnih delicija....
Znaci nisam znao, sad znam. Sta ljudi ovdje kupuju i dole kod nas prodaju. kao tek uvezen, vozila ga baba, vozio ga pop. to je nevjerovatno. Mi smo daleko od pameti. vracanje kilometraze se vrsi isto kao da kazete nekome dobar dan. ne mogu da ukratko obuhvatim sve.
Prije tačno godinu dana sam uzeo Astru benzin 1.4 2019. godište i platio je oko 21000. Imala je jedva 10000 pređenih km. Sad na OLX-u ista Astra sa 60000 pređenih km košta 27000 maraka. Cijene auta su otišle u tri vražije matere, svake godine sve veće
Cijena goriva ode na 10 KM litra. Vozit ce te vi moj...
Ne neće?? Sve zemlje u razvoju i siromašne zemlje će dobiti manje novca ili neće dobiti. Jer kriza dolazi i u razvijene industrijske zemlje. Najveći fond za buduće generacije na svijetu u Norveškoj je dao na znanje da će se mnoge investicije morati otpisati i da će reorgnizacija globalnog tržišta biti duga i bolna. Isto tako ove autokratske zemlje moraju napraviti svoju autokratsku globalizaciju. Ako uspiju
Najbitnija stvar u vremenima kad prijeti nevidjena recesija, a mozda i glad, je cijena polovnih auta??? Sada dok jedemo proslogodisnju zetvu su cijene otisle 15-20%, a kakve ce biti kada ne bude ovogisnje zetve.... Ali vazno je da znamo koliko je kostalo najskuplje uvezeno elektricno auto...
Kad ce se u BiH konacno poceti stimulisati kupovina hibridnih i elvozila. Nek kramar i ostali mogu uzimati lovu. Bitange napravile sirotinju od Bosne pa mozemo kupovati samo groblje od auta
Pisu ovi gluposti o Ukrajnskim autima da su unistena,evo ja radim sezonski u blizini Dubrovnika ima mnogo auta sa Ukrajinskim tablicama,vecina su luksuzna
Nije bitna cijena auta, koliko ce biti bitna cijena goriva….
Onaj ko je spreman da plati auto 100-200h maraka u ovom trenutku ne razmislja o Ukrajini i nije mu problem cijena goriva, odrzavanja istog ili bilo sta drugo..
mi nemamo domace trziste sve je uvoz od vode do auta..domaca proizvodnja nula...par fabrika...nesto mlijeka mesnih proizvoda i ti je to...politika i politicki lobi tj kriminalci u vlasti zive od uvoza i procenta od uvoza...uvozni artikli jeftiniji od domacih...itd itd..
Mislis da nemamo domace proizvodnje, a domace trziste imamo dok se prodaje i kupuje unutar drzave