Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa gdje idu ti viskovi evo vec druga godina rekordno ubiranje poreza.
Ti zaboravio njihovo podizanje vlastitih primanja odmah na pocetku inflacije? Sta mislis u cemu su nasli osnovu za to podizanje primanja?
Trojka je uspjesno do sada uradila slj: - 100 miliona KM vise svake godine RSu na raspodjeli PDVa, iz dzepa gradjana FBiH. - dali su Ministra financija Dodiku. - dali su UIO Dodiku. - ilegalno osiromasili gradjane FBiH za 100 miliona KM godisnje, dakle gradjani FBiH sada dodatno finansijski pomazu Dodika da radi protiv FBiH i drzave BiH. - omogucili blokadu slobodnog kretanja duz entiteskih linija sto je krsenje Dejtona
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Samo da bude jasno, prihodi rastu zato što je sve poskupilo a ne zato što je vlast nešto dobro uradila.
Trojka je uspjesno do sada uradila slj: - 100 miliona KM vise svake godine RSu na raspodjeli PDVa, iz dzepa gradjana FBiH. - dali su Ministra financija Dodiku. - dali su UIO Dodiku. - ilegalno osiromasili gradjane FBiH za 100 miliona KM godisnje, dakle gradjani FBiH sada dodatno finansijski pomazu Dodika da radi protiv FBiH i drzave BiH. - omogucili blokadu slobodnog kretanja duz entiteskih linija sto je krsenje Dejtona
Tko puni glavu ovim komentatorima koji pišu da se prihod od indirektnog poreza poklanja i dijeli kako kome paše? Imate privrede općinske koje preko svojih firmi fiskaliziraju promet. Zna se točno koliko koja općina u FBiH ili RS-u pridonosi punjenju državnog proračuna. RS-u se ništa ne poklanja već dobiju onoliko koliko njihove firme fiskaliziraju prometa. Taj promet se u konačnici vidi u prihodima RS firmi. Daj se prestanite obrazovati u džamijama i u SDA, sramotite se.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Jedna vreća za mog Dodika.
Eto pobecanja penzija
FBIH prikupi 4 puta više poreza od PC, što znači 80% se prikupi u FBIH, 20% u PC, ali raspoređuje se 35% i 65%. Dakle razliku RS plaćaju građani FBIH. A narod u PC idalje štiti Dodika, iako bi bez Federacije 60% građana Rs-a bili gladni i žedni. Otvorite oči narode iz manjeg entiteta, vaš gospodar vas vodi u propast.
Halo, opančar. Postoje podaci koji ovo dokazuju. A obzirom da si ti pripadnik plemena koje samo vjeruje svojim lažima, nemam ja živaca tebi iznositi argumente. I opismeni se više, mene sramota za tebe kako si nepismen.
LOPOVIII
RASTU PRIHODI, IDU U BL NA BROJANJE I ONDA DODIK ZAVLAČI RUKU U ZAJEDNIČKU KASU I UZIMA KOLIKO HOĆE. DRITAN JE SVE IZVRŠNE I KONTROLNE MEHANIZME FINANSIJA, ZARAD SVOG SLIKANJA NA MJESTU MVP, PREPUSTIO DODIKU. NEMA TAMO VIŠE NIJEDNOG BOŠNJE DA KONTEOLIŠE TU LOVU.
A građani nikakvu korist ne vide
Prihodi rastu zbog poskupljenja i zbog turista, tj nasih ljudi iz inostranstva koji su dosli na odmor u BiH, a ne zbog boljeg zivotnog standarda. Ici ce ovako jos malo, jer narod vec kupuje na komad i na 100 grama.
Ode dobar dio za finansiranje proxy rata i Zelenskog.
NARODE BOSNE i HERCEGOVINE, sta cemo sa konakovicem, njivom i fortom, hocemo li im pustiti da naprave PALESTINU od Nas! MORAMO ih ZAUSTAVITI! NIGER sjeba svoje IZDAJNIKE i NEPRIJATELJE, kako PODANICKE tako i STRANE, moramo i MI sjebati nase PODANIKE!
Znaci Dodi se vracaju dugovi a nesposobni Niksic vec poceo sa kreditima. Nikad veci prihodi . Niksic ce nas u crno zaviti. Njegov glavni zadatak je izvuci Dodika iz ghovana.
Pa nije Bokir da ga izvlaci. Simpa ste nam u opoziciji
Ekonomija raste 2.5% a porez 7.7% , 3 puta vise od ekonomskog rasta, kako? vlasti kradu gradane 3 puta vise.
Koja radost za Dodika jer tamo njegov čovjek glavni.
Mora rasti kada u ovoj drzavi nista drugo ne rade nego namecu nove poreze podizu stare a nista ne cine da se ljudima plate povecaju vec samo rokaj pdv da bi se drzavni aparat mogao finansirati
jest kad je hljeb skocio sa 1 km na marku i po
I treba da raste, samo tražite fiskalni račun gdje god da kupujete, trgovci su ionako previše bezobrazni.