Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da malo analiziramo: Amerika je veoma bogata naftom. Osim konvencionalnih busotina tu je i nafta iz skriljaca. Americki proizvodjaci nafte iz skriljaca ( neka vrsta topljenja stijena bogatih naftom), nisu bili rentabilni ispod 60 dolara po barelu. Ipak, usvarsavanjem tehnologije i Americki proizvodjaci nafte su pokazali efikasnost i zilavost te se dobro drze i na 55$ po barelu nafte. Upravo zahvalajujuci njima nije u izgledu da cemo uskoro opet placati 2,5 KM litar nafte na pumpama.
Moraš imati konkurenciju u svemu pa tako i u nafti.. Arapi su se ujedinili u OPEC ali zato su ostali amarikanci kao najozbiljnija konkurencija rusima i OPEC-u i dobro za nas da je tako..
God bless America
Tako je. Jer, ako Ameri ne bi povecali proizvodnju onda bi nafta otisla opet na 2,5 KM/L a meni je ipak draze da placam pola Marke manje po litri goriva.
Jel poskupio secer?
Nek' vam Trump ispumpa vašu naftu, pa je dijelite na pumpama/crpkama ako hoćete i besplatno. Bili ste najveći zagovornici "globalnog tržišta",a sad dižete zidove.
Kod nas cijene goriva odgovaraju cijeni nafte od 100 $ i stabilne su ma šta da se desi u svijetu. Rješenje je bolje nego uvoditi akcize na gorivo u iznosu od 100% jer će narod skontati da ga jebeš.
Kod nas cijene goriva odgovaraju cijeni nafte od 100 $ i stabilne su ma šta da se desi u svijetu. Rješenje je bolje nego uvoditi akcize na gorivo u iznosu od 100% jer će narod skontati da ga jebeš.