Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
30% radnika sa visokim platama nabija taj prosjek, 70% radnika zaradjuje izmedju 400 i 600 KM-ova.
Plate su male ali su zato nadnice za lojalnost mafiji velike. Kada bi se u obzir uzele samo plate onda bi to pokazalo realno stanje.
Oni nemaju nista prosjecno.Sve je to ispod prosjeka.😂😂😂😂
Privatni sektor i sad dobar dio plate daje na ruke, bez prijave i poreza, i uopste ne ulazi u prosjek. Realno neto prosjek je veci od zvanicnog bar za 200 km! U cijeloj Bih
Lažete
Budalestina jer stalno objavljujete prosjecnu zaradu.Objavite po nekad i minimalnu i zaradu i mirovinu pa neka malo bode u oci one koji o njima odlucuju.Nece niko da objavljuje 178 km mirovinu i 380 km mjesecnu naknadu.Isto bi nekad trebalo pitati i te jadnike kako prezivljavaju.
realno prosječna plata u cijeloj BiH je 500 maraka..
Kakva lazna statistika. I opet ni rijec da se prosijecna plata u entitetu gt pogresno racina, namjerno. Topli obrok i druge beneficije se uracunavaju tako da je prosijek za ca 100 km realno nizi. I tek nakon te korekcije vidi se da su pkate u vecem entitetu i DB za 250 km neto vece
Aha, Možda u firmama kod njegove porodice je je. To Vonjagla izračunao.