Više nego prošle godine
802
Prosječna bh. plata u oktobru iznosila 894 KM
Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa jest prosjek kada se uzme plata parlamentaraca i svih na jaslama i drzavnim budzetima i nasa kojih je dosta vise od nekih 500 maraka, taman je to negdje tu
@iopettralala I sta bi dobio tom informacijom? Opet to nista ne znaci. Treba dati grafik da se vide mod/modus i medijana. Tek tad imas pravu sliku.
Gdje? Ja koga god pitam nikome plata nije veća od 500 KM......al' fakat ! :(
Obicnoj raji je 450-550 eventualno 600 maraka prosjek. 700 i 800 maraka su puste zelje a 1000 maraka i vise je nemoguca misija ;)
Ako u statistiku ubrojite stotine hiljada plata u iznosu od 0 KM prosječna plata u BiH pada na 100 KM.
Plata od 0 KM = nema plata, nema biznis, samo sadaka
Želite li pronaći ženu za jednu noć? Dobrodošli na ==> www.XXDate.club
Ovo bi trebala biti minimalna plata
Ne znam vise koji je smisao objavljivanja ove vijesti o prosjecnoj plati i to svaki mjesec.Jedino to vidim kao zivciranje obicnog naroda i nabijanja klikova.I ko vise spomene ono meso,rizu i sarmu,daBogda mu se biciklo pokvarilo.
Šta hoćete, u Njemačkoj je 2000 eura, i opet Bošnjo hoće da ide iz BiH... Doduše valja u Menjačkoj plaćat stan, struju, vodu, smeće a to se inače kod nas ne plaća, samo se živi!
Prosječna plata u realnom sektoru je oko 570.- KM
326,35 je prosjecna plata bas kao ta na slici moj Klikse.
890KM s tim da radis 15 sati dnevno, subotom nedjeljom bez godisnjeg i za Novu Godinu. Ili 2 sata dnevno sa pola sata pauze ako si na budzetu.
Grohotom se smijem.
Jasta