Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zadovoljna.
Ima dobra epizoda 60 minuta( CBS) o ovim italijanima, kako prave, prodaju i manipulisu.
Ako ne i najveci monopol na svijetu gdje im je marza na proizvod u prosjeku 900%. Suncane naocala popute vecine Ray-Ban ili Oakley modela kostaju 30$ a oni ih prodaju za 300$. Zbog toga sam prestao kupovati prozvode od bilo koje od njihovih kompanija.
@cevapcinica To ti je tako sa svim luksuznijim markama, tu se placa ime i reputacija firme, ne samo materijal i cijena sastavljanja + malo profita. Ne mozes kriviti nekoga sto trazi vise za proizvod ako ga ljudi zele kupiti.....
Na svijetu ostalo je još 4 kompanije za proizvodnju naočala, ovo kao različite kompanije su ustvari iste kompanije, samo da stvore iluziju konkuretskog tržišta i onda fino cvike koje kinez napravi za 1 dolar prodaju po 200 dolara (nekvalitetne proizvode za 1 cent ono što mi zovemo kinezom).
pih samo 46 milijardi evrica...
"Povezivanje dvije ključne kompanije u svojim sektorima donijet će veliku korist na tržištu, zaposlenima i svim potrošačima" Zaposlenima svakako, jer ce se visak odmah nogirat😏