Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
djubrad
Ma nema sansi ni 10 miliona. Sto bi neko platio 52 miliona kad sa 52 miliona moze napraviti najmoderniju fabriku namjestaja plus nece imati sindikate, obespravljene radnike i ostale.
Prvo Konjuh posjeduje 120 duluma zemljišta u centru Živinica, pola užeg dijela Živinica je zemljište u vlasnistvu Konjuha. S jedne strane zemljista prolazi pruga, sto znaci da je idealno za industrijski kompleks, a s druge strane gradska zona. Dakle radi se o zemljištu velike vrijednosti. Druga stvar je sto Konjuh posjeduje skupocjene mašine koji vrijede dosta novaca. I trece kupovanjem ove imovine, on dobiva imovinu cistu od bilo kakvih obavaza a to ukljucuje i te radnike.
Znaci neko ko kupi imovinu nema obaveza prema bivšim radnicima i ovim sindikalcima.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Imali ste 25 godina vremena da modernizirate i obnovite pogone novim mašinama, zar doista vjerujete da će neko dati 52 miliona za stvari koje mogu da posluže za muzejsku izložbu?!
@saibaba po tebi konjuh vrijedi 250 miliona? Ne prodaju BMW...
Radnici su ulozili ali i dozvolili da komercijalisti, tehnicki direktori, sindikalaci, sef menze obezvrijedi imovinu konjuha... sve je to pod tepihom jer su svi rodjaci..kako u tuzlistvu tako i u sudovima..gdje ce svoj na svoga udariti jer svi su uprljali prste..ovdje samo FUP moze nesto uradit!
Opljackana je ova firma a tuzilastvo i sud nikoga nisu osudli za njegovu propast! Vrlo dobro se zna koji su komercijalisti, sefovi i direktori opljackali i izvlacili pare iz Konjuha. Njabogatija firma nekada , sada je pala na dnu jer su je opljackali danas zivinicki grajdani koji ce zauvijek ostati oznaceni kao lopovi. Ima pravde pa makar i na onom svijetu.
nema pravde...ako možeš otputuj u neku EU zemlju koja je prošla privatizaciju...ista priča kao i kod nas... ko se nahapao taj je bogat a ko nije, e taj mora napustiti zemlju tražiti bolje uslove ili raditi kao rob... tako se uništavaju države...tako to ide i jedini koji to može zaustaviti je narod...a narod je bez mozga... Uglavnom ti koji su nahapali oni će živjeti ko kraljevi a ti i ja ko rinaqa :)
opljačkale pizde koje sad imaju svoje privatne firme, od proizvodnje namještaja, preprodaje do špedicija po evropi...obezbijedili su i naredna pokoljenja Zato im potomci veselo zive ne rade nista, a imaju sve cisti kokain i rublje od svile i tudje gladne godine!
cijena sitnica....na kraju ce sve otići ispod cenera nekom "domaćem" poduzetniku koji je sasvim slučajno povezan sa nekim iz vlasti.