Dobili BFC certifikat
446

Živinice su među 40 gradova na Balkanu sa najpovoljnijim poslovnim okruženjem

M. P.
Certifikat je garancija investitorima
Certifikat je garancija investitorima
Grad Živinice prepoznat je kao uspješan u privlačenju investicija, a usluge i procesi gradske administracije u potpunosti su funkcionalni i po najvišim međunarodnim standardima, te je ovaj grad zbog toga dobio i BFC certifikat povoljnog poslovnog okruženja.

Ovim priznanjem Živinice su postale član BFC SEE mreže za povoljno poslovno okruženje u jugoistočnoj Evropi, a privrednici i potencijalni investitori mogu očekivati pomoć i partnerski odnos Grada, kada su u pitanju poslovi i procedure koje spadaju u nadležnost gradskih institucija.

U skladu sa kriterijima koji su definisani kao proces certifikacije, BFC certifikat predstavlja svojevrsnu garanciju investitorima da je u predinvesticionoj, investicionoj i postinvesticionoj fazi Grad Živinice pouzdan partner privatnom biznisu, te da će svojim aktivnostima obezbjeđivati najviši standard usluga, što investitori i očekuju.

"Početkom 2019. godine smo potpisali ugovor za provođenje programa certifikacije, s tim da smo prethodno morali ispuniti sve preduslove za učešće. Kroz organizaciju i sistematizaciju Gradske uprave, formiranjem Centra za biznis, uvođenjem kontrole kvaliteta rada, kontrole Uprave, kao i uvođenjem novih procedura, stekli smo uslove za provođenje Programa certifikacije u našem gradu. Stručnjaci koji su dolazili iz različitih zemalja, kroz analizu naših projekata, stanja i procedura, utvrdili su da Grad Živinice preko 85 posto ispunjava uslove za BFC certifikat. Nalazimo se u top 20 gradova u BiH, te top 40 gradova na Balkanu koji posjeduju BFC certifikat", kazao je Samir Kamenjaković, gradonačelnik Živinica.

Zahvaljujući ovom certifikatu Živinicama su otvorena nova vrata kada je u pitanju edukacija o domaćim i stranim investicijama, jer gradovi koji se nalaze na listi BFC certifikata imaju prednost prilikom ulaganja.

"Cilj nam je da imamo što fleksibilniju administraciju sa što jednostavnijim procedurama, a BFC certifikat je priznanje za napore koje smo napravili ka tom cilju", istakao je Kamenjaković.