Poznat zakupac
203

Zeničani bi uskoro mogli dobiti obnovljenu Gradsku kafanu, investicija blizu milion KM

Piše: E. M.
Gradska kafana u Zenici (Foto: E. M./Klix.ba)
Gradska kafana u centru Zenice koja je više od deset godina napuštena, uskoro bi mogla dobiti svog investitora koji bi trebao realizovati ranije izabrani izgled za ovaj objekat.

Potpisivanje ugovora za rekonstrukciju Gradske kafane u Zenici trebalo bi biti upriličeno ove sedmice nakon što se na treći javni poziv za davanje pod zakup prostora Gradske kafane javio zenički privrednik Eldin Vrače.

Vrače je kazao kako će u Gradsku kafanu u centru Zenice uložiti blizu milion KM, a od potpisivanja ugovora, svi poslovi bi trebali biti završeni u roku tri do četiri mjeseca.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je novinarima kazao kako je na račun grada Zenice uplaćeno 10 hiljada KM depozita te da bi radovi uskoro trebali početi.

Prije godinu dana je raspisan prvi javni poziv za davanje pod zakup zeničke Gradske kafane, te da je na treći poziv stigla jedna validna ponuda.

"Ugovorom je planirano da Gradsku kafanu dobijemo pod zakup na 15 godina, a u rekonstrukciju ćemo uložiti lična novčana sredstva u iznosu od 700.000 do milion KM jer se radi o napuštenom i demoliranom objektu", kazao je Vrače.

Dodao je da su nastali manji problemi oko potpisivanja ugovora te da stranke usaglašavaju detalje ugovora, a vjeruje da će konačnu riječ donijeti Gradsko vijeće Zenice.

"Danas je naša firma AE Sigurnost Gradskoj upravi Zenice dostavila potpisan ugovor te sada čekamo mišljenje pravnog savjeta i komisije za propise kao i to da nam se dostavi ugovor s potpisom druge strane. Nakon toga, odmah ulazimo u investiciju jer imamo sve spremno i obezbjeđeno. Grad će s ovim projektom dobiti uređen trg i Gradsku kafanu kakvu zaslužuje, i naravno novih 20 radnih mjesta. Iskreno se nadamo da će Zeničani biti ponosni na ovaj projekt", dodao je Vrače.

Gradska kafana je zatvorena nakon stečaja preduzeća Dionis, a datum zvaničnog početka obnove objekta još nije poznat.