Komentari (90)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Stasa kosarac zabraniti izvoz svih drvnih asortimenata do kraja 2023 za sve briket, pelet itd. Tada jefino ce doci do normalizacije cijena kod nas. Nase sume, nasa zemlja, nas standard oni nas porede i prodaju nam po njemackom standardu. Gospodo drvosjece, hife otvarajte fabrike u njemackoj pa prodajte njima po 600 eura. Stop kriminalu nad sopstvenim narodom
Zivimo u kapitalizmu, ne znam sto se bunite. Ko ima novca on ima i moc, to je tako. Nismo u socijalizmu i dalje gdje se bogatstvo dijeli.
Sto si se uzbudio? Nisam ti ja kriv sto se ne snalazis u kapitalizmu i ovakvom uredjenju. Ne mozes ti zabraniti izvoz nekom tj slobodno trziste, ti bi da kontrolises ko gdje sta prodaje i za koliko. Kao sto rekoh, trziste je slobodno i cijene se formiraju prema trzistu. Cijena je logicno ista kao i u EU, pa sta bi ti, da Porsche ima u Bosni cijenu 1000 maraka a u Njemackoj 100 000 maraka?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ko zeli da se bavi sječom i izvozom trupaca prema vani mogu izvoziti samo onoliko koliko zasade stabala, izvolite gospodo zasaditi plantazu sadnica hrasta ili bukve koje ce prispjeti za sječu nakon 10 do 15 god, do tada na stanje mirovanja! Postoječe drvne resurse strogo zaštititi od masovne eksploatacije.
Svabo uvozi
Ne vrijedi zabrana shvatite ljudi, zabrana je u interesu proizvodjaca. Sta smo postigli ovim proslim zabranama,cijene su jos porasle na zapadu za nasim drvetom.Cijena palete drveta u Italiji sa prevozom iz BIH je 250 eura,100% provjerena informacija informacija,licno sam se uvijerio.Gradjanin BiH to ne može platiti.
Jeb... se FOODILA.... kazu ko obraza nema guzici se ne boji..... SMETLJARI OVE DRZAVE mogu slobodno reci da su to GROBARI drzave lopatu po lopatu za rad svojih interesa nam kopaju mezar i zatrpavaju nas. Nazalost ljudi ne vide kolike su to STETOCINE ove drzave......Samo tenderi i pare ....jeb... se njih za narod i drzavu
Zakon o šumama na nivou kantona. Plus rs i Brčko znači 12 zakona o jednom resursu koji ne poznaje granice. Eh ako se u to upetljaji opštine pa i one hoće svoj dio kolača onda dodajemo do toga da državom i njenim resursima upravljaju neki lokalni moćnici . Tako je nama sve u državi. A sa ovakvim uređenjem što prije pobjegnemo u njemačku to bolje a državi ćemo ostaviti ciganima ustvari njih odavno nema . Majmunima
kad smo mi sta znali
Pa koji k... odlukama pravite više problema nego koristi? Zabranite izvoz do marta i problem riješen. Ovako šverceri i kartelaši samo gomilaju energente i nadaju se da se zabrana izvoza neće produžiti. Da se odmah zna da zabrana važi do kraja sezone, ili bi morali prodavati na domaćem tržištu, ili neka zatvaraju dućane, nisu ni zaslužili neku empatiju. Tzv. demokratska vlast, ccc...
Ovi samu sijeku, ima li kakva vijest da su zasadili koje drvo da se obnovi sumski fond..ne zaboravite one katrastofalne poplave, sve ima svoju cijenu pa i ova gola sjeca i pljacka..
Dobro jutro.
Dok se ove majmoonchine na vlasti sjete mi nećemo imati ni za čačkalica! Mamu im!
U predizbornoj kampanji nitko od vas botova svoje gazde nije o ovoj temi smio nista pitat a sad bi da uredjujete drzavu
Jer su šume legalne i legitimne te se tu nije imalo šta pitati
Pa ima li iko u stanju da njima stane u kraj, svo će nam drvo rasprodati. Ima li iko u stanju da stane u kraj ovim lobistima što žele zabranu izvoza ukinuti. Treba drvo i drvne prerađevine da se zabrani izvoz u svakom obliku barem 2 godine. Pa mi pored svojih ovoliko šuma nećemo si moći priuštiti da kupimo drvo ako ovi ne prestanu da nas handre.
kakva zabrana sve vrijeme su se kamioni redovno tovarili
Drzava je troma. Pa zakoni se trebaju mijenjati i uskladjivati svakodnevno narocito u ovakvim krizama. Glavni kriterij je da oni koji imaju plate nize od standarda koji je danas 1100km, medju kojima je najvise svijeta i tu samo otvoris oci da se u to uvjeris bez statistika i matematike. Vratiti cijene drveta i peleta od prije 2 godine i svakoj firmi dozvoliti 20%-80 relaciju prodaje izvoza-domace gdje je i 20% izvoza vec ogromna zarada. I tek kad prodaju domacim dozvolit 20% izvoza.
Zabranit trajno izvoz trupaca i drveta za ogrev, a pelet i briket ograničit do kraja 2023 jedino rješenje