Komentari (120)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma kao da je njima bitno zdravlje ljudi. Njima su bitne pare za plate uhljebima koji glasaju za njih.
ovim zakonom su ta pet godina izgubili 700 miliona... eto kako si oni glupi pa ne razmišljaju dugoročno, nego daj sad odma da se oparimo. normalno je da se harmonizacija cijena sa cijenama EU ne može raditi kad je plata u EU 1200 EUR a u bih 250 eura. prvo harmoniziras plate pa onda osnovne životne namirnice pa tek onda luksuz
Ko da je bitna namjera, nek su stali na ranu pusacima uhar im bilo
Kako mogu dokazano štetne cigarete biti legalne, a dokazano ljekovita marihuana tretirana kao ilegalna droga
eee pa sta znaci legalno a sta nelegalno? Legalno je uzimatu pet deset milja za nerad nasim supcima politicarima a nelegalno je kada covjek na birou bez primanja dvadeset godina sta svrne na pijaci.Sve zavisi sa koje strane gledas legalnost.
Ne znam, i ne bi da znam logiku nisko inteligentnih, eto toliko...
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Sto bi inspekcija radila svoj posao . Cigarete moraju ici na vise. I to duplo vise prema EU standardima. 3,5 eura mora biti SADA akciza plus ostalo. znaci 7 km + ostalo ,. proizvodnja i zarada . Tako je u EU minimalno . a mi smo daleko ispod toga ali ce za godinu par godina najkasnije morati dici cijene uduplo ko Hrvatska . Pa bolje je sada po marku godisnje nego odjednom 10 .
Kolika je tek "šteta" nastala zbog ovih što su prestali pušiti, ili čitavih generacija informisanih osnovaca koji nikad neće ni početi. Sad će se duhansko-farmaceutski lobi početi boriti da se u školu uvede predmet "Pomozi državu pušenjem!" i dio sredstava od akciza izdvoji za pomoć porodicama koje si ne mogu priuštiti bar kutiju dnevno po članu domaćinstva. Dok se stanje ne "popravi"... Može se još izmusti od naroda, bez obzira koliko je jadan.
Jos malo udarice pdv da uplatis kad kresnes svoju zenu..na tudju ce ici povrat pdv...
Jos malo udarice pdv da uplatis kad kresnes svoju zenu..na tudju ce ici povrat pdv...
Kome vi prosipate šuplju. Duhanski lobi vas pritiskao..
imas jeftinije na otoci i terminalu na ilidzi,ne smije im nista policija svega ima
Okasnili ste, vec sam na ilegala duhanu
Weheeeey. Neka pusi narod nas :))
ne daju ljudima švercat pa sad najveći otrov dolazi do ljudi...samo ste haos napravili
Cuj crno trziste, duhan i motane cigare koje se prodaju na ulici dolaze sa istog mjesta i ni jedna inspekcija ih ne sklanja jer neko ubire velike pare a taj neko je iz vlasti a jadnicima koji prodaju daju 10-20 KM dnevno zavisi koliko prodaju.
Kasno vam dodje iz guzice u glave...
Akcize su postigle kontra efekat. UIO se na sva upozorenja oglusio jer nemaju niti znanja niti dugorocne strategije. U tim godinama je bilo vazno ubrati porez i njime napuniti i zakrpiti budzetske rupe, ali se zanemarilo da ce ljudi upravo zbog povecavanja cijena, sve vise traziti proizvode na crnom trzistu. Sada bi im bilo pametno kada bi donijeli odluku o pojeftinjenju cigareta i duhana.
Ja se vise ne vracam na kupovne cigarete. Podrzavam slobodne proizvodace, a ne Bandu Lopovsku.
foadil se hvali kako je od akciza na duhan drzava ubrala 1,6 milijardi KM, i to bandi malo, pa daj jos
i treba da radi crno tržište,da plate prate povecanja cjena u redu,protiv sam crnog tržišta,ali oni poskupljuju gdje je plata najmanja u evropi,a najvecu nezaposlenost imamo u evropi,shodno tome povecanje bilo čega nema logike,ja znam da je to uslov za kredit,ali više ni krediti nemaju logiku,zaduživat buducu generaciju