Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U bih bi uz punjenje auta strujom placali i rtv taksu
Inace tzv. strukturna nezaposlenost podrazumeva da ti drzava plati i omoguci da se skolujes za automehanicara ili menadzera, da postanes arhitekta ili farmaceut a onda kaze da moras da se prekvalifikujes za varioca jer njih nedostaje a ovih drugih ima na pretek i da si uzalud protracio godine uceci
@bax212 Plaćao bi prijenos struje po kilometru :-)
Bujrum kod nas....imamo zanimanja koja su nam ispod casti pa neka Svabe rade, platicemo im prekvalifikaciju a uci ce i u racunicu za otvaranje onih 100.000 radnih mjesta....kod nas bi svi da su sefovi, uvezivaci, podvezivaci, hadzije, nadhazdije, podhadzije, menadzeri.....keramicara ni sa mikroskopom naci, kranista, viljuskarista, vodoinstalater....ma daaaaaaj!?.....imamo mi nasu emeritus-Hanu da nam drzi predavanja sta i kako do uspjeha.....tako ti je to kad ergrla nije dobro ogradjena.
A ko će praviti električne automobile i djelove za njih, njemački ovčari? A uostalom mogu doći da rade u Hrvatsku na Jadranu, već poznaju njemački jerick.
Eto nam raje jos za njegovsnje :)... Nikada da popunimo mjesta po domovima :)
Pa njemacka ce se i pobrinuti za te ljude
@CamugaJapanac poslace ih u bosnu
400k otkaza i ima slobodno 1.5M radnih mjesta.
Nece do ovoga doci se dok kupci ne budu zeljeli elektricne automobile a kupci to ne zele. El automobili drze samo 1% ukupne prodaje. Pa u Svedskoj sve je besplatno registracija, putarina, punjenje, znaci nikakve troskove nemas i opet ih je samo 50%.
@damir0201 pa ne moze se za 3-4 godine zamienijeniti sve. 1% ne zvuci lose. najvjerovatnije nece nikada benzinci/dizeli u potpunosti isceznuti.
@damir0201 "samo"? Počekaj koju godinu...
To je kažu bazirano na nerealno ekstremnom scenariju. Znači realno je da će bez posla ostati "samo" 200 hiljada radnika.
Sve pare ustedjene na odrzavanju auta narod ce potrosit na druge stvari sto znaci da ce bit potraznja za necim drugim tj. bit ce radnih mjesta.Kapitalisti nemogu bez nas potrosaca i radnika. Ovim samo pripadaju narod da nebi slucajno trazio povisicu tj. da suti i da bude zadovoljan sto ima poso.
i ovi Nijemci, bave se buducnoscu i radnim mjestima, gdje su tu otvorena pisma, inicijative, obracanja javnosti...
Ma de ima posla u BiH vi ovamo mi tamo ...