Privreda
0

Završno savjetovanja za pripremu projekata SBF-a u Sarajevu i Bijeljini

Klix.ba
U sklopu završnih priprema za održavanje ovogodišnje 5. međunarodne investicijske konferencije - Sarajevo Business Forum (SBF) 2014., koja će se 14. i 15. maja održati u Sarajevu, Bosna Bank International (BBI) odlučila je organizirati još jednu radionicu u Sarajevu, u srijedu u 11 sati u zgradi Privredne komore FBiH.

Cilj je pomoći kompanijama i pojedincima da pripreme teasere za svoje projekte koji će biti predstavljeni investitorima na 5. SBF-u. Osim sutrašnje radionice, workshopovi će, na zahtjev privrednika, biti održani u četvrtak 17. aprila za regijiu Brčko i Bijeljina u Bijeljini. Ovo je posljednja prilika za sve ljude sa idejom da na licu mjesta prijave projekte i učešće na SBF-u kao i da dobiju stručnu pomoć u izradi biznis planova razumljivih stranim investitorima.

Na dosadašnjim prezentacijama privrednici su najviše interesa pokazali za izradu poljoprivrednih i projekata iz oblasti energije.

BBI putem svog BBI VIP biznis kluba, koji je inače organizator SBF-a i na ovaj način poziva kompanije i pojedince iz BiH i ostalih zemalja Jugoistočne Evrope da prijave/dostave svoje projekte za učešće na Forumu do 20. aprila ove godine. Projekti i učešće u radionicama mogu se prijaviti u bilo kojoj poslovnici BBI-a (www.bbi.ba ili putem stranice www.sarajevobusinessforum.com). Nakon obrade svi projekti koji budu zadovoljavali standarde SBF-a bit će postavljeni na stranici Foruma i vidljivi svim potencijalnim investitorima. Interesi stranih biznismena bit će registrirani, a potom i dogovoreni B2B sastanci sa predstavnicima domaćih i regionalnih kompanija tokom trajanja SBF-a.

Na 5. SBF-u investitorima će biti predstavljeni projekti iz oblasti: energije, poljoprivrede, turizma, infrastrukture i nekretnina. Ostali projekti iz „drugih industrija“ će biti prikazani i dostupni investitorima na gore navedenoj zvaničnoj stranici SBF-a.

Punu podršku Sarajevo Business Forumu dale su kantonalne privredne komore i privredne komore Federacije i Republike Srpske čiji su predstavnici zajedno sa ekonomskim stručnjacima BBI banke učestvovali na ovim radionicama. Cilj ovih radionica je da domaćim privrednicima i ljudima sa idejom pomognu da na najadekvatniji način pripreme projekte za predstojeći SBF.