Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zasto ne poredite sa 2019 godinom? 2020 ne znaci nista. Da ste se sjetili uporediti 2019 s 2021 citalac bi imao orijentaciju gdje smo i kako stvari stoje
Uvozimo milione litara vode ,Jane i kojekakve druge a imamo najbolju vodu u regionu, to je Bošnjo pametni, bitno je da mu konobar donese na sto Janu da bude cool, pored Lejle,Sare,Olimpije , tako je i sa pivom , niko ne cijeni svoje i zato nikad necemo napredovat, nije vam drzava kriva nego vi sami...
Meni plata ista…
a dje su te pare?
Još da carine ne blokiraju izvoz svojim tromim radom pa tako kamioni za izvoz čekaju na BiH carinama satima pa čak i dan. Moj rođak vozi kamion i prošle sedmice je čekao na carini u preventu papire 7h.
Nije porasto izvoz. Kolicina je ostala ista. Neg je samo roba poskupila
izvozimo balvane, uvozimo namjestaj. izvozimo zeljezo, uvozimo masine i alat.
A plate iste to jeste male.Stoko
Pa normalno da je porastao kad je prije toga bilo sve u totalnom lockdown-u
Kad objavite ovakav članak volio bi da objavite šta smo mi to toliko izvezli? koja je vrsta robe ,šta smo uvezli? Non stop lažete narod nekim informacijama a nemamo pojma šta izvozimo. S kim god sjedneš sa ljudima koji imaju firme žale se slabo izvoze ,repro materijal poskupio nemogu se uklopiti u cijene a mi izvozimo.
Gradjani nemaju nista od toga.od medjunarodnih kredita, donacija.... Sve to je malo mafiji na vlasti.
mi gradjani ne vidimo to povecanje mi gradjani vidimo samo da nam svakim danom namirnice poskupljuju da nas svakim danom ova vlast dovodi sve vise i sve blize do ruba siromastva oni se bogate a narod gladuje
ZHK izvoz u prvih 7 mjeseci iznosi 480 mil. KM i za cca 100 milijuna KM je veći u odnosu na rekordnu 2019. godinu. Napominjem da ZHK ima 81k stanovnika, npr. SBK ima 200k stanovnika i njihov izvoz iznosi 428 mil. KM, HNK (190k stanovnika) - izvoz 350 mil. KM, USK ima 185k stanovnika, a izvoz im iznosi 275 mil. KM u 7 mjeseci 2021. Maleni ZHK ima jači izvoz od kantona koji imaju duplo više stanovnika .
Da su svi iu BiH izvozno produktivni per capita kao ZHK, izvoz BIH bi iznosio u prvih 7 mjeseci 16,5 milijardi KM. Naime ZHK na 81k stanovnika izvozi u prvih 7 mjeseci 480 mil. KM, što je per capita 5.925 KM, a BiH na svojih 2.800.000 stanovnika izvozi 7,6 mlrd. km, per capita 2.714 KM. ZHK gospodarstvenici su i više nego duplo produktivniji od BiH prosjeka.
Ustati pa reći Fadil Novalić.
Se mi možemo kad hoćemo. Ključne dvije riječi su: kad hoćemo