Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U njemackoj otvaranje manje firme 250e u bosni moras dobit 101 papir 1500 keka pa izvoli
U Tuzli ovjera dokumenta u Opštini mislim da je 3 ili 3,5 km. Dok ovjeris sve papire koji ti trebaju potrošiš 200 km i onda pročitaš da smo oslobođeni takse. Po nametima nema goreg grada. Sve je ovo priča za budale, oslobodite na jednom jer ti godinama uzima na ostalim mjestima.
Svaka čast! Još da smanje broj "šaltera" koje treba obilaziti...
Živinice "svjetlosne" godine ispred Tuzle. Al' kako idu izbori uskoro u Tz, valja skupljat jeftine ili providne poene na nekim vijestima preko medija. Pljunem na dosadašnju vlast u Tuzli.
To nisu firme nego prevare.
da bas ce neko opstat na ovom podrucju bez nekih prometa,vlasti fed... pogotovo od onih strvinara inspekcije... lupaju kazne samo pune proracune a nas ko j*be... nije ni cudo zasto ljudi odlaze van preko pickjobs stranice samo kako bi mogli bolje zivit i neka tako i ostane kad ne poduzimate nista
Pojednostavite proces otvaranja i sklonite namete na godinu
nista ovo nije ovako. stavite 10€ otvaranje firme i oslobodite nameta prvu godinu poslovanja sve ostalo je promasaj.
Firmu je lako otvoriti ali je vrlo tesko zatvoriti. To bi trebali znati oni koji otvaraju obrt. Kad zatvaras firmu dok ne poplacas drzavi sve sto trebas nemozes se ni odjaviti niti prijaviti na biro tako da si van zakona znam par prijatelja koji jos vuku repove a firmu su odavno zatvorili.
Bravo. 💫
Rođen sam u Tuzli Bože tebi hvala.
A nase Sarajlije bi nam iz usta vadili da mogu pu