Ćorluka za Klix.ba
162

Vlasnik Violete najavio kupovinu hotela u Hrvatskoj, širi pogone i u Sarajevu

Piše: A. D.
Petar Ćorluka, hercegovački poduzetnik i vlasnik fabrike higijenskih proizvoda Violeta iz Gruda, potvrdio je za Klix.ba da proširuje djelatnost u oblasti turizma u Hrvatskoj.

Naime, Ćorluka nam je potvrdio da je Vlada Hrvatske prihvatila njegovu ponudu od 11,5 miliona KM za kupovinu hotela Hrvatska u Baškoj vodi. U planu je da se ovaj hotel koji je imao dvije zvjezdice i koji od lani nije bio u funkciji podigne na viši nivo.

"Imamo iskustva na tom polju već 20 godina. U Makarskoj imamo apartmane, a imamo i hotel 'Colors Inn' u Sarajevu, koji je već četvrtu godinu zaredom proglašen najboljim u državi, budući da na Bookingu ima najbolju ocjenu 9,5. Pokušavamo da nešto značimo i na polju turizma", rekao nam je Ćorluka.

On je krajem 2018. godine kupio i atraktivni objekt na dubrovačkom Stradunu, a za Klix.ba je kazao da će to biti manji hotel s buticima.

Otkrio nam je i određene planove kada je riječ o proširenju proizvodnje kompanije Violeta.

"U Sarajevu proširujemo naše skladište za 2.500 kvadratnih metara, jačamo našu distribuciju, a u Grudama smo proširili proizvodne pogone na 7.000 kvadratnih metara. Dobili smo nove mašine za proizvodnju vlažnih maramica, toaletnog papira, deterdženata za veš i suđe. Uglavnom širimo našu proizvodnju", kazao je Ćorluka.