Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cilj je zatvoriti rudnike i termoelektrane, gurnuti Elektroprivredu u gubitak a onda uz obrazloženje da je neprofitabilna, jeftino prodati vanjskom kupcu koji će struju i ugalj onda prodavati za 300 % skuplje I naglo postati ekstremno profitabilan. Samo što to neće više biti naše. Usput ćemo "štiteći klimu" kupovati preskupe strane toplotne pumpe, solare, vjetro aggregate....
Sve ovo je uz dogovor i direktan pritisak EU i njihovih administrativaca, tzv Energetske Zajednice, stranih ambasadora, kupljenih NVO...EU je ostala bez energije, svoj ugalj davno potrošila i sad je akcija da se poklopi naš kao i sve proizvodna postrojenja, termoelektrane I sl. Operacija Klimatske Promjene
Samo minimalcu vise niko ne zaslužuje
Ilustracija vam je vrh!
Je li Vlada utvrdila ili su strani ambasadori koji zastupaju određene kompanije? Oni koji kažu da smo bogati novim metalima i da treba mijenjati zakone? Hoće li ovaj zakon omogućiti lakše i legalno otvaranje rudnika teških metala tamo gdje ne bi trebali biti? Na planinama, u dubokim šumama i u blizini vodozaštitnih zona? Hoće li se lokalna zajednica pitati za bilo šta?
"...definiše da je rudno bogatstvo dobro od općeg interesa kao i da je pod posebnom zaštitom." 60 miliona KM koncesione naknade za 10 milijardi KM vrijednosti rude (0.6%)? Jedan od najisplativijih rudnika srebra na svijetu proglašavati rudnikom barita, olova i cinka sa pratećim plemenitim metalima, a radi se o srebru po najvećoj vrijednosti. Hoće li Rudarski institut u Tuzli pisati da je jama na ~1000 mnv nalazi uzvodno od vodozahvata na manje od 500 mnv da bi se izdale dozvole?
nizvodno od*