Privreda
189

Više od 600 mladih na CEO konferenciji u Sarajevu

Klix.ba
Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, u saradnji sa partnerima, organizuje Treću CEO (Career and Enterpreneurship Opportunities) konferenciju, koja se održava u Domu mladih, 31. maja i 1. juna tekuće godine. CEO konferencija u Sarajevu će biti mjesto susreta više od 600 učesnika, govornika te najuspješnijih kompanija u Bosni i Hercegovini.

Iz organizacionog tima poručuju da su, potaknuti ostvarenim rezultatima u prethodnom periodu, gdje je na prve dvije CEO konferencije u Sarajevu okupljeno više od 500 učesnika, odlučili projekat realizovati i u drugim gradovima.

U Zenici i Tuzli su već organizovane CEO Warm-up konferencije, a isto slijedi i u Mostaru i Banja Luci. Završnica CEO turneje se održava u Sarajevu na dvodnevnoj CEO konferenciji. Ovdje se, pored konferencijskog dijela, organizuju i dodatne aktivnosti, gdje učesnici mogu usvojiti nova znanja i vještine koje će im pomoći u daljem profesionalnom razvoju, ali i upoznati dosta ljudi iz poslovne i akademske zajednice.

Ove aktivnosti uključuju Wanted: Million Dollar Employee - organizovano takmičenje u potrazi za najboljim zaposlenikom, Kafa sa... - opušten razgovori uz kafu sa utjecajnim ljudima iz sfere biznisa i nauke, StartUp Expo – sajam domaćih preduzetničkih projekata i kompanija, Radionice – gdje učesnici usavršavaju vještine potrebne na tršištu rada, te Panel diskusija - koja spaja ključne govornike i učesnike da zajedno diskutuju o motivaciji, preduzetništvu, razvoju karijere i korištenju informaciono-komunikacionih tehnologija. Ove aktivnosti će biti održane drugi dan Konferencije, u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

Kao prateći događaj CEO konferencije, po prvi put se organizuje i Pioneers Unplugged, koji se održava u gradovima širom svijeta, a ima za cilj da okuplja lokalne startup zajednice kao dio globalnog pokreta pionira inovativnog poduzetništva i tehnologije sa misijom da educira i potakne poduzetnike izgradnjom lokalne i regionalne zajednice širom svijeta.

Za sve učesnike CEO konferencije su pripremljeni posebni poklon paketi, organizovan je i after party, a oni najsretniji će dobiti i vrijedne nagrade.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti na www.ceokonferencija.ba, a prijave su otvorene do 25. maja.

CEO