Privreda
35

Violeta i Mercator BH sarađuju u projektu 100% domaće

Klix.ba
Predstavnici rukovodstva Mercator BH, tokom obilaska proizvodnih pogona Violete u Grudama, upoznali su se sa procesom proizvodnje i razvojnim planovima kompanije.

"Zadovoljstvo je dugogodišnjim poslovnim partnerima predstaviti dostignuća u proizvodnji na koja smo ponosni, posebno imajući u vidu činjenicu da su naši prvi proizvodi odmah našli mjesto na policama trgovina Mercatora u BiH, od 2002. godine kada smo lansirali naš brend", izjavio je Petar Ćorluka, predsjednik Uprave Violeta d.o.o.

"Rasli smo zajedno i u dobrom partnerskom maniru pratili jedni druge. Posebno nam je zadovoljstvo i čast danas ugostiti top menadžment jednog tako velikog partnera. Drago nam je da se možemo uključiti u projekat 100 % domaće.Uvijek se rado sjetimo projekta Kupujmo Domaće od prije više od 10 godina,koji je značajno doprinjeo da Violeta danas bude to što jest. Violeta je primjer da se neprestanim ulaganjem u znanje, te stalnim inovacijama i u BIH može napraviti respektabilan brand koji igra ozbiljnu ulogu u regiji."

Neven Hadžisulejmanović, direktor društva Mercator BH je istakao: "Uspješna saradnja kompanije Violeta i Mercatora BH traje od pojavljivanja prvih Violetinih proizvoda na našem tržištu. Danas smo vidjeli zašto je Violeta u tako kratkom vremenu postala regionalni lider u proizvodnji kvalitetnih higijenskih proizvoda bez kojih se gotovo i ne mogu zamislite police u našim trgovinama. Zajednička suradnja u projektu 100% Domaće pokazuje svjesnost obje kompanije da je jačanje bosanskohercegovačke privrede jedan od ključnih koraka za bolju budućnost ove zemlje. Naša saradnja će se svakako nastaviti i razvijati u željenim pravcima. Koristim priliku da čestitam na još jednom u nizu osvojenih priznanja- Zlatne polakete na 17. Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2014."

U svim trgovinama Mercatora i DP marketa, od 16. aprila je u toku akcija "Violeta – 100% domaće". Projekat "100 % domaće", predstavlja nadogradnju i nastavak veoma uspješne suradnje Violeta d.o.o. i Mercator BH, te je rezultat nastojanja i želje da se obezbijede i plasiraju kvalitetni domaći proizvodi kupcima ovog trgovačkog lanca.

Posebna pažnja je posvećena kritičnim elementima poput ponude i dostupnosti proizvoda na akciji u svim trgovinama Mercatora i DP marketa i nivou cijena za ovu akciju. Mercator BIH je uz podršku svog dobavljača na određeni broj proizvoda iz asortimana Violeta osigurao vrlo privlačne cijene za svoje kupce u razdoblju dok traje akcija "100% Domaće".

Uz popuste na proizvode iz asortimana Violeta tokom trajanja akcije, Mercator BH je na svojoj Facebook stranici organizirao nagradnu igru "Pokaži kreativnost i osvoji tablet! Najluđe kreacije sa Violeta toalet papirom ili papirnim ubrusima" od 25.04.- 6.05.2014 godine i svi sadašnji i budući članovi stranice imaju šansu da osvoje jednu od 10 vrijednih nagrada, gdje prva tri pobjednika osvajaju po tablet, a ostalih 7 vrijedne Violeta poklon pakete.