Problemi s platformama
3

Velika zainteresovanost za turističke vaučere FBiH, na prodajnim mjestima u Sarajevu gužva

N. V.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Turistički vaučeri Vlade Federacije BiH pušteni su u promet danas preko tri domaće platforme te na nekoliko prodajnih mjesta u Sarajevu. S obzirom na to da ove stranice imaju problema zbog preopterećenosti sistema, veliki broj građana odlučio se da vaučer kupi na prodajnim mjestima.

Na platformama "eKupon", "OdmoriuBiH" i "Citydeal flyfly travel" jutros je krenula prodaja turističkih paketa koji su u ponudi za ostvarivanje popusta Vlade Federacije BiH u iznosu od 200 KM. Vaučere će moći dobiti prvih 10.000 građana koji se prijave, odnosno dok ne bude potrošen planirani novac.

Među građanima vlada velika zainteresovanost, o tome svjedoči i činjenica da online platforme koje prodaju ponude sa turističkim vaučerima, imaju problema s radom. Portal "Citydeal flyfly travel" uopšte ne radi, a građani prijavljuju probleme i na drugim platformama.

Zbog toga građani pokušavaju na razne druge načine rezervisati vaučer. Mnogi direktno pozivaju hotele kako bi ugovorili aranžman, a zatim to potvrde i sa platformama.

Neki od građana odlučili su se da vaučere kupe na prodajnim mjestima platformi "eKupona" u BBI-u i Robotu, kao i "Citydeala" u ulici Zelenih beretki 14. Građani ovdje na svoje vaučere čekaju od 20 pa čak i do 40 minuta.

"Veliki broj građana dolazi na naša prodajna mjesta u tržnim centrima", poručila je Feni Čengić Subašić iz "eKupona".

Voditeljica prodaje sa platforme "Citydeal" Najla Tihak zamolila je građane za strpljenje navodeći kako rade na saniranju problema nastalih zbog prebukiranost. Ona je za Fenu rekla da su, sudeći prema dosadašnjim prodatim ponudama, građani najviše zainteresovani bili za Ajdinoviće i Reumal Fojnicu. Također, u fokusu su i planine Igman, Vlašić i Bjelašnica.

Na platformi "OdmoriuBiH" do sada je prodano više od 700 vaučera. Građani su najviše bili zainteresirani za ponude na Igmanu, u Tarčinu, Jajcu, Konjicu, Tuzli i okolini Mostara. Ova platforma danas nije imala problema u radu.