Komentari (104)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
aaahihihihihihihii...to samo u sarajevu ima....velika potraznja a pad cijena :)))) ....koga vi lazete????
sto bi lagali... pad cijena je ocigledan, a potraznja je ogromna posto bi svaki papak za sto manje para htio iz pizdica da dodje u sarajevo koje je sada maltene jedini grad u kojem imas mogucnost da radis i zaradis..
gile...kad se pojave dva kupca odjednom...cijena vise nije 1000 za kvadrat vec 1100......ponuda i potraznja kontas :)))
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
i treba da padaju pa nije Beč!
...nemoguca definicija potraznja postoji uvijek bez obzira na cijenu i naravno da ce potraznja iz godine u godinu rasti jer vise mladih bracnih parova djeca odrastaju itd... ali kupovine nema zbog - nedostatka dovoljno novca tj visokih cijena! potraznja da raste a cijene da padaju se ne moze napisati u jednoj definiciji jer to ne pije vode! a cijene su spuštene ne ZBOG RASTA POTRAZNJE - cijene su spuštene zbog PADA POTRAZNJE ZA KUPOVINOM STANA! - kad se cijena stanova spustila do odredjene tacke, potraznja za kupovinom stanova se povečala!
jesu ovi iz klixa glupi pobogu, a vidim nije pametnija ni vecina klixovaca kojima nije jasno kako je moguce ovo iz naslova :D pod 1 naslov je totalno netacan, i nije istina da je povecana potraznja za stanovima vec je povecana ponuda...i zbog toga cijene nekretnina i dalje padaju...
Halo ba, kako niko da skonta: Ovo je (kao i mnogi drugi) - kupljen reklamni clanak. Sa desne strane je banner sa ponudom stanova, vjerovatno linkovan na agencije iz clanka. Samo na zalost nema pametnog novinara u klix da upakuje to malo pismenije, nego laprdaju (kao i obicno) gluposti ... Nema u ovom clanku naravno niti jednog realnog statistickog pokazatelja, nego satro izjava jednog "kvalifikovanog" experta iz ove (ne znam kako se zove) agencije ... E moj Klixe ...
Haha show..pa valjda velika ponuda,mala cijena..prvi razred srednje ekonomske haha
Jes glup clanak kontradiktornosti milion
Vikendica u Federaciji ca. 60 000 km, slicna u baba Roga republici 20 000 km i to sa vecim placem. Ponuda i potraznja.
Nekad je dijaspora kupovala pa su cijene rasle do neba,sad njihova djeca prodaju te stanove jer su im opterecenje i cijene normalno padaju. Bit ce stanova haman gratis.
fakat ne kontam dijasporu ako je istina da kupuju nekretnine ovdje ... cisto bacanje para, na ovom nestabilnom podrucju ...
dajte ljudi, pa i spinneri, budimo realni - ko je ovdje lud da ulozi i marku? Politicko okruzenje = 0, poslovno okruzenje (regulativa, porezi i sl) = 0.
pa čim pročitaj ovaj tekst,skočit će cijene nekretnina u Sarajevu, a nafte i zlata u svijetu.
Kakvi stanovi, ovaj opljackani narod jedva sastavlja kraj s krajem.
Cijene stanova su u padu i bit če do daljneg,dok je god situacija u državi sranje,pogledaj pik.ba mjesecima se vrte jedni te isti stanovi,jedinó tibra prodaje valjda zbog cjene ,
Samo se pitam, odakle vise... Zar samo ja jedva spajam kraj sa krajem.
pa bolje uzeti starogradnju negdje prema gradu nego dva nova stana na stupu
Haujesno. Nigdje vece tuge i zalosti nego na nasem trzistu nekretninama. Ako ste zainteresovani za kupovinu stana u starogradnji, bujrum, na raspolaganju su vam stanovi u originalnom stanju (30+ godina) koju agencije pokusavaju prodati koristeci tako izlizane fore (sjajno okruzenje, svijetao, raspored), a ovamo stan neuseljiv. Stan koji iole nesto lici se pokusava prodati bar 50-100% skuplje nego isti iz prve kategorije. Takodje ni novogradnja nije neka utjeha, dubiozan kvalitet, gdje nisam siguran da vazi ni ona narodna - koliko para, toliko muzika. Poznato je da se najvise stanova promijeni vlasnika u proljece i ljeto, pa agencije za nekretnine zdusno koriste ovu priliku da dodatno zarade. Savjet za potencijalne kupce - strpljivo pristupite kupovini stana, dijaspora se prestala otimati za stanove, kupovinu po mogucnosti ugovarajte bez agencija, ponuda je itekako ogromna (postoji bar 4 do 5 hiljada stanova na podrucju Grada Sarajeva koji su na prodaju).
kad tad ce se morati ispraviti velika greska -prevara u kupovini stanova. covjek ne moze kupiti stan u zgradi nego samo stanarsko pravo. kad taj trenutak dodje bice haosa zbog neshvatanja tih pojmova jer ce se neminovno placati puno vise iako je stan " u vlasnistvu".
taj sistem vec vlada u npr svedskoj i nije za preporuciti jer ce u tom slucaju kirije biti nametnute vlasnicima stanarskih prava.
to je sistem svuda u svijetu. mora se znati vlasnik koji odgovara za zgradu,a onda se placa odredjeni dio za odrzavanje itd. ovo sto danas ima sa onim simbolicnim placanjem odrzavanja je samo lopovluk.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)