Komentari (241)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Upravo zbog toga ne treba podržati ovo uvođenje novih akciza! Lažu da će pare koristiti za izgradnju i održavanje puteva, ali istina je da će i dalje krpiti rupe koje sami prave svojim lopovlukom i neznanjem. Da je za puteve - ja bih prvi podržao akcize... LOPOVI!
Jbt dižu kredite da vracaju kredite. Povećavaju cijene da vraćaju kredite. Pa znate li bagro išta drugo? Pružiti se koliko si dug i štediti na primjer?
Magistralni putevi koji bi bili moderni sa odgovarajućom signalizacijom, povremeno trećom trakom, nadvožnjacima i sl. imali bi puno veću sigurnost i veću dozvoljenu brzinu. Svi bi svakodnevno imali koristi i ne bismo plaćali korištenje nečeg što smo sami izgradili kao u slučaju autoputa. Dakle, u pitanju je isključivo pokrivanje nesposobnosti onih koji su do sad pet puta trebali da obezbijede novac za koridor Vc a umjesto toga nisu obezbijedili ni petinuu potrebnihsredstava.
S druge strane ako žele da se pokrenu građevinski radovi, zašto nisu predložili da se prihodi od akcize koju žele da uvedu iskoriste za osuvremenjavanje postojeće infrastrukture magistralnih puteva. Na taj način bi se pokrenuli radovi a svaki stanovnik bi imao koristi a ne samo oni pored kojih prolazi autoput.
Navodno je potrebno akcize usvojiti da bi se pokrenula privreda. Očigledno je da je vlast nesposobna da obezbijedi novac pa onda pod naprijed navedenim izgovorom teret prebacije na ionako osiromašeno stanovništvo i svjesno želi da uzrokuje lančana poskupljenja. I da je u potpunosti završen koridor Vc, kamioni bi do nekog autoputa susjedne države iz bilo kojeg grada u BiH mogli da stignu brže za možda sat vremena. Ne vjerujem da bi to značajno uticalo na razvoj privrede.
sanjala sam te....bice mi hairli dan :)
A ovamo nam pričaju priču kako će novac od akciza ići na gradnju puteva. Hoće malo sutra. Isto kao što je i do sada novac koji se uzimao od akciza išao na gradnju puteva.
Raskrcmila braca unaprijed, sto bi rekli nasi stari "pojeli na klasu".
LJUDI, OZBILJNO TREBA FORMIRATI ALTERNATIVU SDA/SBB/SDP I SATELITI I PRIPREMITI SE KVALITETNO DA NAROD IMA ZA KOGA GLASATI NA IZBORIMA 2018 GODINE JER FAHRO I BAKE OZBILJNO PUSE, SDP I CO SU VEC NOKAUTIRANI I NE TREBA IH DIZATI DOK NE PROMIJENE SVE I JEDNOG HALFA KOJI JE DRPAO SA ZLAJOM I HADZICEM! TREBA UKLJUCITI DIJASPORU I DOVESTI INTELIGENTNE I SKOLOVANE NA ZAPADU LJUDE I ONDA NJIMA DATI SANSI, A OVE MUDOMANE, SVE IH POSLATI U OPOZICIJU, AMA BAS SVE!
banda vlada pobili bi sav narod a kamo da otmu novac
Molim 4-ku da ovo sruse ! Hvala
Pa šta, "nema tu ništa bolno" neko reče.
Nema ako ga ti zabijas u tudje qu3owe,ali ako ga primas onda boli drug
Najbolje nam je da dignemo revoluciju i nabijemo na onu stvar sva 3 clana predsjednistva.
Trebaju nam demonstracije i protesti jer smo dotakli dno dna. Šutimo i pasivni smo a oni rade šta hoće jer narod šuti.
Meni je super... još živim od onog cenera za glas na izborima...
Podijelice kuracc.
Eto, i imaju obraza bilo sta reci na ovu temu