Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ista stvar se desila sa MELISOM-MATIČNJAKOM kod nas u Maglaju , na početku dok je jedan ili dva proizvožaća sve ide idealno 3-4 godine 100 proizvožača i niko ne naplai od Sakiba iz Ilijaša popslednju godinu , a travu je odnio i kaže nije mogao prodati i odjednom svi zaoraše
ne tisra. da se obezbijedilo trziste proizvodnja smilja bi bila jaca strana Hercegovine.to je jace etericno ulje i od lavandinog sa Braca.nis mu treba i raste ko korov. Al se nece slusati stari vec mladi sa svojom kultivacijom i sto lakse do para.Arapi svoja ulja dobavljaju brade im se šljaste...a mi kuku lele..
ahahhaha seljak uvijek bio budala, šta komšija posije i ja ću
Normalno da je pala cijena kada cijela je cijeli sjever drzave prekriven malinama, a jug smiljem.Kada je trziste prezasiceno i ponuda je veca od potraznje normalno je da cijena pada.Ne mogu se nabrojati poljoprivredne kulture koje uspijevaju u Bosni i Hercegovini ali svi navrli na isto ko mutavi!
Problem su ovdje neinteligentni ljudi .... netko im ispere mozak i lete
Ja stvarno ne znam kako mi mali trgovci radimo i ne ocekujemo nista od drzave? Nego se boris kako stignes? Mislim lose je stanje, ali ili si sposoban ili nisi.
A jesu poletili na smilje ko.... Ovo otkako su se začahurili, dobro im ide, oderaše sve živo ali gladne oči. Plastenici, mandarine , kivi, duhan, vino od ''uhljupine'' , loza od šečera. Opasno je to kada zaboraviš gdje si bio ''jučer''. Sad su oni Kalifornija, snabdijevaju po Europe a jučer su bili samo ''Gabela'' koja snabdijeva Sarajevo.
Boli me đoka za vas, ja imam farmu ivanića (krmadi) kod srpca
pa kad mnogi odustanu onda ce se cijena opet povecati. neki to zovu zakon ponude i potraznje..